Connect with us

technokrata

Nokia-Motorola: hamis akksi=robbanás!

Kütyük

Nokia-Motorola: hamis akksi=robbanás!

A nagy mobilgyártók folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy csak eredeti gyári akksikat vásároljunk telefonunkhoz.

A Nokia és a Motorola bejelentette, hogy a kínai hatóságok Guangdong tartományban négy olyan különböző hamis mobiltelefon akkumulátor modellre leltek, melyek adott esetben akár fel is robbanhatnak, ha mobil készülékbe helyezik őket. A világ két legnagyobb mobilgyártó cégének képviselői elmondták, hogy mindent meg kívánnak tenni annak érdekében, hogy visszaszorítsák az akkumulátorok hamisítását, és az ilyen akksik forgalmazását.

Kína szegényebb régióiban egyébként a mobilosok többsége hamisított, vagy utángyártott akkumulátorokat használ, még pedig azon egyszerű okból kifolyólag, mert a gyári akksik a legtöbb esetben hatszor-hétszer többe kerülnek ezeknél a sajnos igen silány minőségű termékeknél.

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, Pekingben egy huszonkét esztendős hegesztőmunkásnak a ruhája zsebében robbant fel a mobiltelefonja, munkavégzés közben. A robbanás következtében a szerencsétlen áldozatnak eltört a bordája és komoly belső vérzést szenvedett, nem sokkal később pedig a munkatársai egy vértócsa közepén találtak rá. A férfi ekkor még életben volt, azonban a kórházba szállítást követően elhunyt. Az üggyel kapcsolatban minden részletre kiterjedő nyomozást rendeltek el. Előzetes feltételezések szerint a mobiltelefon felrobbanását a férfi munkahelyének túlzottan magas hőmérséklete idézhette elő.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom