Connect with us

technokrata

Exkluzív: Samsung G600 – 5 megapixeles csúcsmobil

Kütyük

Exkluzív: Samsung G600 – 5 megapixeles csúcsmobil

A Samsung új mobilja kiváló fotós képességekkel rendelkezik.

A keresztségben Samsung SGH-G600 nevet kapott újdonság hátlapjában egy 5 megapixeles felbontású képszenzorra épülő digitális fényképezőgép modul teljesít szolgálatot, mely a mai elvárásoknak megfelelően autofókusz funkcióval garantálja, hogy a fotók kellően élesek legyenek. Az elkészült fényképek és egyelőre ismeretlen felbontású videók egyrészt a belső memóriában, másrészt a bővítőslotba helyezett microSD (TransFlash) memóriakártyákon tárolhatók el. A 2,3 colos képátlójú TFT kijelző QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, és 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

A nemrégiben az amerikai FCC által is bevizsgált Samsung G600 részletes specifikációi egyelőre ismeretlenek, azt azonban tudni lehet, hogy a telefon USB 2.0, illetve Bluetooth 2.0 technológia révén is képes kommunikálni a külvilággal, ezenkívül pedig még egy RDS funkciós sztereó FM rádió is helyet kapott a készülékben.

Fontos megjegyezni, hogy mivel a Samsung G600 GSM szabványú, minden további nélkül használható lesz hazánkban, eltérően a Samsung azon korábbi, nagyfelbontású kamerás mobiljaitól, melyek CDMA szabványúak. Mondanom sem kell, hogy a távol-keleti országokban már régóta nem az 5 megapixel jelenti a felbontásbeli maximumot: a Samsung SCH-B600-as készülékben egy 10 megapixeles képérzékelő teljesít szolgálatot. Ez utóbbi telefon egyébként még háromszoros optikai zoommal is rendelkezik.

Aki ma hazánkban igazán nagy felbontású mobiltelefont szeretne vásárolni, annak érdemes néhány pillantást vetnie az 5 megapixeles felbontású, Carl Zeiss optikás Nokia N95-re (CMOS), illetve a hasonló felbontással büszkélkedő LG KG920-ra (CCD), melyek tesztjei a lentebbi linkeken érhetők el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom