Connect with us

technokrata

Gyors és nagyméretű memóriakártyák a Verbatimtől

Kütyük

Gyors és nagyméretű memóriakártyák a Verbatimtől

Akár valós idejű adatrögzítéshez, akár mobiltelefonhoz.

A Verbatim nemrégiben dobta piacra 8 és 4 gigabyte-os Secure Digital High Capacity (SDHC) memóriakártyáit. Az SDA 2.0 (SD Card Association) szabványú kártyák 4 és 8 gigás tárolókapacitással hozzáférhetők. „Hogy a fájlrendszer FAT 12/16-ról FAT32-re változott, kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy SDHC kártyáinkkal magasabb tárolókapacitást érjünk el. Mindkét SDHC változat a 6. osztályba tartozik, amely a legmagasabb sebességű kategória.” – magyarázta Hans Christoph Kaiser, a Verbatim Flash és USB memóriák részlegének EMEA üzletfejlesztési menedzsere. Az SDHC kártyákat csak a legújabb eszközök kezelik, amelyek ugyanakkor még az SD kártyával is működnek. A forgalomban lévő SD végeszközök nem felfelé kompatibilisek az SDHC-val.

Az SDHC-val akár 120 perc videóanyag rögzíthető
A különböző hatékonysági fokozatokat 3 sebesség-osztályban határozzák meg: 2. osztály, amely minimum 2 MB/s-os írási sebességet garantál, a 4. osztály 4 MB/s-ot, a legmagasabb, 6. osztály pedig 6 MB/s-ot. „A SDHC formátum lehetővé teszi a videokamerák számára az azonnali, kártyára történő (valós idejű) videó-rögzítést. A normál AVCHD módban rögzített videó ideje így akár a 120 percet is elérheti.” – mondta Kaiser. Egy 6 megapixeles digitális fényképezőgép akár 1280 képet is képes tárolni egy 4 gigabyte-os kártyán, míg a 8 gigáson több mint 2500 kép elfér. A 4 gigás változat jelenleg is hozzáférhető, a 8 gigás változat július végétől lesz elérhető a boltokban.

2 gigás microSD a mobilabb szórakozásért
A microSD a jelenleg forgalomban lévő legkisebb memóriakártya, amely könnyű és gyors adatmozgatást tesz lehetővé a mobileszközök használóinak. A kifejezetten mobiltelefonban való használatra kifejlesztett apró (11x1x15 mm) kártya nagyon kevés energiát fogyaszt, ezért nem jelent megterhelést a mobiltelefon akkujának. A kártyát a cég GPS-ekben, MP3 lejátszókban, illetve digitális kamerában és PDA-ban való alkalmazásra is ajánlja. A Verbatim microSD olvasási sebessége 4 MB/s, írási sebessége 2 MB/s. A microSD-hez járó átalakító segítségével a kártya hagyományos SD-ként is használható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom