Connect with us

technokrata

Az Internet növeli a terhes tinik számát

Kütyük

Az Internet növeli a terhes tinik számát

Az ismerkedés cyber, a szex valódi.

Meglepő bejelentést tett nemrég egy kínai orvos: szerinte az Internet tehető felelőssé a kínai tinédzserek közötti terhességek számának megugrásáért. A túlnépesedési problémával már egy-két évtizede küzdő országban korábban komoly szabályokat léptettek életbe, hogy elejét vegyék a lassan 1,3 milliárdosra növekedett kínai számának további dinamikus emelkedésének, ám a kommunista rezsimnek keresztbe tenni látszik a Világháló.

Egy sanghaji orvos megvizsgálta a terhes tinédzserek számára fenntartott forródrótra érkező hívásokat, és meglepő felfedezést tett. Az adatok szerint az elmúlt két évben a telefonszámot felhívó tinik több mint 46 százaléka olyan kapcsolat miatt került áldott állapotba, amely az Interneten keresztül indult. A több mint 20 ezer fős mintát szolgáló információs bázis egyben arra is rávilágított, hogy az apák többsége szinte azonnal elhagyta korábbi kedvesét, amint kiderült, hogy „túl jól” sikerült egy korábbi együttlétük. A China Daily beszámolója szerint az anyák egy része még csak azt sem tudta megmondani, hogy hogyan hívják az apát.

Az orvos, Zsang Zsengrong szerint ezért leginkább a felnőtt tartalmú website-ok, videók és könyvek okolhatók; a kínai doktor szerint napjainkban még nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a szülők, a tanárok és a társadalom felelősségére e tekintetben. Zsengrong úgy véli, hogy a szexuális felvilágosítást is komolyabban kellene kezelni. A kínaiak ebben nem állnak igazán fényesen: a szülőknek csak 7,9 százaléka beszélgetett el csemetéjével a szexről, a középiskolások és egyetemre járó fiatalok 79 százaléka pedig arról számolt be, hogy a testi örömszerzésről alkotott információik javát az Internetről szerezték, mielőtt párkapcsolatot létesítettek volna.

Valószínű, hogy egy itthoni felmérés sem hozna sokkal jobb arányt; a magyar tinédzserek is egyre gyakrabban keresnek párt maguknak az Interneten – akár tud róla a szülő, akár nem.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom