Connect with us

technokrata

Nagyi és a jogvédők

Kütyük

Nagyi és a jogvédők

Az idős hölgy még csak nem is hallott a file-cseréről, mégis beperelték. Az amerikai nagyi tehát kénytelen volt felvenni a kesztyűt.

Már nyolc hónapja tart Ms. Crain ellen az a P2P per, amelyet az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége, az RIAA indított az idős hölgy ellen. A vád szerint a nagymama korú Ms. Crain illegálisan töltött le és osztott meg zenéket az Interneten, ezért 4500 dolláros kártérítést akar(t) bevasalni rajta a szervezet. A hölgy azonban azt állítja, hogy amíg az idézést meg nem kapta, azt sem tudta, hogy mi az a peer to peer és file-csere.

Nemrég vett még érdekesebb fordulatot az ügy – az idősektől megszokott beletörődő hozzáállással teljesen ellentétesen Ms. Crain úgy döntött, hogy nem hagyja magát. Az amerikai nagyi ügyvédje ezért ellenpert (Sony vs. Crain) kezdeményezett az RIAA ellen Texas-ban. A bírósági papírok szerint az alperesből felperessé vált hölgy úgy véli, hogy a jogvédő szervezet illegálisan alkalmazott olyan nyomozókat, akik ehhez a tevékenységhez nem rendelkeztek engedéllyel Texas államban, majd az így szerzett információkat arra használta fel, hogy az övéhez hasonló pereket indítson.

Az USA déli államában érvényben van egy olyan törvény, amely szerint a nyomozócégeknek rendelkezniük kell külön engedéllyel arra, hogy bíróságon felhasználható bizonyítékokat gyűjthessenek. Ms. Crain állítása szerint a MediaSentry-t – az RIAA-nek nyomozási feladatokat végző céget – figyelmeztették erre (és nem csak Texas államban), ezt azonban figyelmen kívül hagyta. Ms. Crain szerint nem véletlenül: az ellenper azt állítja, hogy erre a hozzáállásra még bátorította is a jogvédő szervezet a nyomozótársaságot. Amennyiben elfogadják az idős hölgy ügyvédjének érvelését, akkor az komoly csapást jelenthet az RIAA által kezdeményezett perekre. A MediaSentry által gyűjtött bizonyítékok ugyanis nemcsak Texas-ban, hanem más szövetségi államokban is semmissé válhatnak egy precedens értékű ítélet kapcsán.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom