Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google elvesztette a Gmailt

Kütyük

A Google elvesztette a Gmailt

Nincs joga használni az amerikai vállalatnak a Gmail nevet.

Legalábbis Németországban. Hogyan történhetett ez?

Nos, az egész még 2000-ben kezdődött. Ekkor kezdte ugyanis Daniel Giersch használni a G-Mail nevet az országban, vagyis négy évvel azelőtt, hogy a Google kitalálta volna: ez lesz a neve e-mailszolgáltatásának. Gyakorlatilag a pereskedés szinte azonnal elindult, ahogy az amerikai vállalat megjelent a Gmail márkával 2004-ben az Interneten. Giersch ugyanis nem kívánt megválni a névtől: a német férfi szintén e-mailes szolgáltatást nyújtott a G-Mail égisze alatt.

Az elmúlt három év során több bíróságon is szembekerült egymással a két fél. A Google ugyanis beperelte Giersch-t több európai országban (Spanyolországban, Portugáliában és Svájcban) is, hogy rávegye a férfit, engedjen Németországban az amerikai vállalat nyomásának. Tell Vilmos hazájában ráadásul ejtették is az ügyet, így most Giersch-nek magának kell kiharcolnia az igazát ebben az államban is – ami a német bíróság ítélete után bizonyára nem lesz olyan nehéz.

Mit is állapított meg pontosan a nemrég hozott bírói döntés? Azt, hogy a férfi megfelelően regisztrálta az eredeti márkanevet; a Google pedig kérdezés nélkül tulajdonította el azt Giersch-től. Ráadásul a bíróság úgy találta, hogy a jogi helyzet annyira egyértelmű, ezért nem tette lehetővé a Google számára, hogy fellebbezzen a döntés ellen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés