Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzáció: 8 GB-os Nokia N95 – GPS nélkül!

Kütyük

Szenzáció: 8 GB-os Nokia N95 – GPS nélkül!

Már nem kell sokat várnunk a Nokia N95 új kiadására…

A finn gyártó weboldalán a napokban felbukkant egy XML állomány, mely arra enged következtetni, hogy a Nokia hamarosan bejelenti a népszerű N95-ös készülék új verzióját. A jelenleg kapható N95-höz képest a legfontosabb változás, hogy az új kiadásba nem kevesebb mint 8 GB belső memória került. A feltételezések szerint Nokia N95 Music Edition néven debütáló mobil fekete színt kapott, de az integrált GPS-vevő sajnos minden valószínűség szerint kikerült belőle. Hangsúlyozom, ezek egyelőre nem hivatalos információk.

Nokia N95
Az N95 Carl Zeiss optikás kamerájával akár 5 megapixeles felbontású fotók is készíthetők, a vele lőtt videók pedig – a gyártó szerint – a DVD-ékéhez hasonló minőséggel (640×480 pixel, 30 fps) bírnak. Az elkészült fényképek és videók nem csak a telefon kijelzőjén, hanem akár egy hagyományos televíziós készüléken is megtekinthetők, ugyanis többek közt TV-kimenet is került a kis masinába. A Nokia N95 TFT technológiájú LCD-je egyrészt nagy méretéről, másrészt nagy felbontásáról és színmélységéről ismerszik meg. A 2,6 colos képátlóval rendelkező display 240×320 pixelt, illetve 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A finnek természetesen a digitális zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg, melynek ékes bizonyítéka a fejlett MP3/AAC lejátszó, a 3D hangzás, illetve a standard 3,5 milliméteres audio csatlakozó. A Symbian operációs rendszerű Nokia N95 nem csak a GPRS, EDGE és 3G (UMTS) hálózatokban használható, hanem akár 3,5G (HSDPA) és Wi-Fi (802.11b/g) adatátvitelre is képes. A kétirányban is szétcsúsztatható smartphone kapcsán említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, az UPnP, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, a MiniMap böngésző alkalmazás, a nagy teljesítményű 3D grafika, a 160 MB-os belső memória, illetve a microSD memóriakártyás bővíthetőség. A 120 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 99x53x21 milliméteres méretekkel rendelkezik.

A telefonról készített tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés