Connect with us

Letölthető az új Java

Kütyük

Letölthető az új Java

A böngészőben futó alkalmazások egy jelentős részéhez elengedhetetlen környezet a minap frissült.

A Java Runtime Enviroment (JRE) lehetővé teszi a számítógép számára, hogy a Java technológiával fejlesztett alkalmazásokat és appleteket futtassa. Ezekkel az alkalmazásokkal legtöbben a webböngészők révén találkoznak – úgy, hogy tudnak róla. A Java ugyanis számos más platformon is igen derekasan helyt áll.

Például a mobiltelefonokon: a modern készülékekre fejlesztett alkalmazások (igen, a játékok is) zömmel Java-ra készülnek; ennek az az oka, hogy a programnyelv segít áthidalni a platformok közötti különbségeket (ezért futhat egy szoftver Nokia és Sony-Ericsson stb. telefonokon egyszerre, különösebb, programozói variálás nélkül). De a teljes képhez hozzátartozik, hogy némelyik autóban is megtalálható ez a környezet, sőt, a Föld szomszédját kutató Mars Roverre is Java került (erről bővebben itt).

Az új, 1.6.0_02-es kiadás főként (biztonsági) javításokkal gyarapodott. Ennek részletes listája ezen a linken olvasható – a száznál is több fix ismertetésétől most eltekintünk. Frissítésre került az Olson időzóna adatváltozata – immár a 2007f verziót tartalmazza a JRE. Emellett magába foglalja a Java DB-t, vagyis a Java-val kapcsolatban álló nyíltforrású Apache Derby adatbázis-menedzsment rendszert is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom