Connect with us

technokrata

Kirabolták a T-Mobile-t!

Kütyük

Kirabolták a T-Mobile-t!

Közel 10 millió forintnyi mobilt vittek el a magenta színű operátor egyik kereskedéséből.

Az Egyesült Államokban fegyveres bűnözők nagy értékű mobiltelefon rablást hajtottak végre egy mobiltelefon boltban. A Texas államban történt rablást három felfegyverzett fiatalember hajtotta végre: a bűnözők a délutáni órákban törtek be a T-Mobile helyi boltjába, ahol is az ott dolgozókat felszólították, hogy nyissák ki a mobiltelefonokat tartalmazó trezort.

A rablók előzetes becslések szerint mintegy 50.000 dollár (9,2 millió forint) értékben tulajdonítottak el különböző gyártmányú mobiltelefonokat. A rendőrség szerint a három, 20-25 év közötti életkorú elkövetőnek már sok van a rovásán, ugyanis a közelmúltban feltételezhetően már több hasonló jellegű rablást hajtottak végre a régióban.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek mostanság sajnos egyre gyakoribbak. Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, az Egyesült Királyságban egy kisebb bűnözői csoport azt találta ki, hogy kirabol egy mobiltelefonokat szállító teherautót. A rablók számára természetesen nem volt mellékes szempont a kiszemelt teherautóban szállított telefonok értéke, így logikusan nem egy olyan kamiont támadtak meg, melyben filléres árú Nokia 1100-esek lapultak, hanem egy olyat, mely roppant értékes Vertu telefonokkal volt megpakolva.

A helyi hatóságok közlése szerint a négy fiatalember mintegy 3 millió fontnak megfelelő értékű Vertu mobiltelefont rabolt el. 3 millió font átszámítva megközelítőleg 1,1 milliárd forint. Ha azt vesszük, hogy a teherautóban alsóbb kategóriás, darabonként 1,5 millió forintos Vertu telefonok voltak, akkor a rablók több mint 700 készüléket kaparintottak meg, ha viszont 20 milliós csúcskészülékek voltak a járműben, akkor csak alig több mint 50 mobilhoz jutottak hozzá.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom