Connect with us

Belehalt: felrobbant a mobilja!

Kütyük

Belehalt: felrobbant a mobilja!

Hogyan válik a kis telekommunikációs eszköz gyilkos készülékké?

Az elmúlt hónapokban és években már rengeteg olyan esetről lehetett hallani, hogy valakinek felrobbant a mobiltelefonja és ennek következtében kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett. A vizsgálatok szerint mindeddig azonban szerencsére egyetlen eset sem végződött halállal – egészen mostanáig.

Pekingben egy huszonkét esztendős hegesztőmunkásnak a ruhája zsebében robbant fel a mobiltelefonja, munkavégzés közben. A robbanás következtében a szerencsétlen áldozatnak eltört a bordája és komoly belső vérzést szenvedett, nem sokkal később pedig a munkatársai egy vértócsa közepén találtak rá. A férfi ekkor még életben volt, azonban a kórházba szállítást követően elhunyt.

Az üggyel kapcsolatban minden részletre kiterjedő nyomozást rendeltek el. Előzetes feltételezések szerint a mobiltelefon felrobbanását a férfi munkahelyének túlzottan magas hőmérséklete idézhette elő.

A mobiltelefon felrobbanásos esetek többségét egyébként nem maga a készülék, hanem a belehelyezett, sokszor hamisított, vagy utángyártott, tehát nem megfelelő minőségű akkumulátor okozza. Éppen ezért a mobilgyártók folyamatosan arra figyelmeztetnek, hogy csak eredeti gyári akksikat vásároljunk telefonunkhoz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom