Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy mobil nem elég

Kütyük

Egy mobil nem elég

Kell egy második vagy egy harmadik SIM.

Becslések szerint bár 2,3 milliárdan vesznek igénybe mobilszolgáltatást, azt három milliárd előfizetésen keresztül teszik. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a mobilfelhasználók közül egyre többen használnak egynél több előfizetést, így közel három milliárdra tehető azok száma világszerte.

Az Informa Telecoms & Media legfrissebb adataiból az derült ki, hogy az előfizetések számának növekedését a fejlődő piacok bővülése hajtja azáltal, hogy az emberek második vagy harmadik előfizetés mellett döntenek. Az elemző cég becslése szerint a mobilfelhasználók száma nem éri el a hárommilliárdot 2009 végére, miközben az előfizetések száma addigra akár a négymilliárdot is elérheti.

Az Informa jelentése szerint 2006 végén egy főre 1,32 előfizetés jutott világszerte, ami azt jelenti, hogy megközelítőleg minden negyedik SIM valakinek a második vagy a harmadik előfizetése.

„Várhatóan tovább emelkedik a többszörös SIM-felhasználók száma, ahogy a szolgáltatók előállnak második SIM-re vonatkozó kedvező árú hívásdíj, speciális adatszolgáltatás, barangolás, stb. kínálatukkal a további bevétel növekedés reményében” – áll a beszámolóban

Még Nyugat Európában is, ahol a többszörös SIM-tulajdonosok révén a mobilpenetráció már meghaladta a száz százalékot, szintén további növekedés várható.

Ehhez képest viszont az egy előfizetőre jutó havi átlagbevétel (ARPU) csökkeni fog, köszönhetően annak, hogy a bevételek több előfizetésen oszlanak el, valamint a mobilszolgáltatók a fejlődő országok alacsony jövedelemmel rendelkező lakosságát is be kívánják vonni az előfizetői táborba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés