Connect with us

technokrata

Élőfotók: puccos Porsche mobiltelefon

Kütyük

Élőfotók: puccos Porsche mobiltelefon

Íme néhány élőfelvétel a vastag pénztárcájú vásárlóknak szánt Porsche mobilról.

A német Porsche Design Group és a francia Sagem nemrégiben közös fejlesztésekbe kezdett, melynek első kézzel fogható gyümölcse nem más, mint az alábbiakban taglalandó, szétnyitható kialakítású mobiltelefon. Abszolút felsőkategóriás készülékről lévén szó, nem meglepő, hogy a telefonon sehol sem találunk olcsó műanyagokat, azok helyét ugyanis alumínium veszi át. Az egyetlen alumínium szeletből készített borításon kívül nem mehetünk el szó nélkül a speciális kijelzőüveg mellett sem, mely a fejlesztők szerint abszolút karcolásálló.

A P9521 típusjelzésű mobiltelefon csukott helyzetben 91 milliméter hosszú, 48 milliméter széles és 18,4 milliméter vastag, vagyis csak nagy jóindulattal lehetne ultra-vékonynak nevezni, mint ahogy a 140 grammos tömeg sem teszi éppen pehelysúlyúvá a készüléket. Érdekesség, hogy ezúttal többek közt egy ujjlenyomat szenzort is kapunk a pénzünkért: ez az érzékelő nem csak a biztonság növelésére hivatott, hanem segítségével akár az is megoldható, hogy minden egyes ujjunkhoz más-más funkciót társítsunk. Magyarul, ha például a mutatóujjunkkal tapintunk rá a szenzorra, akkor elindul az e-mail kliens, ha pedig a középső ujjunkkal, akkor az a naptár alkalmazást kelti életre.

A 2,2 colos képátlóval rendelkező kijelző a megszokottól eltérően nem TFT, hanem AM-OLED technológiájú. A 262 ezer színárnyalatú panel 320×240 pixeles (QVGA) felbontású és 180 fokban elforgatható, vagyis egy laza mozdulattal a külső oldalra csavarható. A hátlapban egy 3,2 megapixeles felbontású kamera kapott helyet, mely a mai elvárásoknak megfelelően autofókuszos és optikája mellett vaku (dupla LED) is található.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) P9521 a GPRS és EDGE adatátvitelt támogatja, az UMTS-t és a Wi-Fi-t viszont sajnos nem. A készülék kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 1.2 és USB interfész, a fejlett zene- és videólejátszó funkció, valamint a 3,5 órás beszélgetési idő és a 10 napos készenlét.

A kereskedelmi forgalomban idén szeptemberben debütáló luxusmobil ára 1.200 euró, vagyis mintegy 300 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom