Connect with us

technokrata

Brutális kapacitás – parányi méret

Kütyük

Brutális kapacitás – parányi méret

Néhány évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk arról, hogy egyszer egy néhány milliméteres memóriakártyán közel 10 GB adatot is el lehet majd tárolni.

A SanDisk ezúttal egyszerre több újdonságot mutatott be. A gyártó képviselői bejelentették, hogy a SanDisk megkezdte vadonatúj, 6 GB-os és 8 GB-os adattároló kapacitású, microSD (TransFlash) memóriakártyáinak gyártását, illetve mobilgyártókhoz és operátorokhoz tesztelésre történő leszállítását.

A SanDisk közlése szerint egy 8 GB-os microSDHC kártyán több mint 2.000 darab MP3 zeneállományt, 5.000 nagy felbontású digitális fényképet, vagy akár 5 órányi, jó minőségű MPEG-4 videóanyagot lehet eltárolni. A 6 és 8 GB-os új kártyák kereskedelmi árával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a cég – az új termékek várhatóan 2007 második felében jelennek majd meg a piacon. Megjegyzendő, hogy nemrégiben a Samsung is bemutatta saját fejlesztésű, 8 GB-os microSD kártyáját.

A SanDisk fellebbentette továbbá a fátylat legújabb Memory Stick Micro (M2) termékéről, mely nem más, mint egy 4 GB kapacitású memóriakártya. Ez az újdonság várhatóan már néhány héten belül világszerte kapható lesz, ajánlott végfelhasználói ára pedig 80 euró, vagyis mintegy 20 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom