Connect with us

technokrata

Nokia N95: vigyázat, hamisítják!

Kütyük

Nokia N95: vigyázat, hamisítják!

A kínai mobiltelefon másoló és hamisító iparág ismét hallat magáról.

Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy az elmúlt idők egyik legnagyobb port kavart mobil készüléke a Nokia-féle N95 volt. Ezzel többek közt a kínai koppintó szakemberek is teljes mértékig tisztában vannak, így tulajdonképpen nem is meglepő, hogy előrukkoltak a saját kis N95-ösükkel, ami ráadásul már nem is az első ilyen jellegű próbálkozás.

Az eredeti Nokia N95 és a most felbukkant kínai másolat nevében mindössze egy szó a különbség, ugyanis a kínai csodamobil a keresztségben egyszerűen csak az N95 nevet kapta, ami egyébként fel is van tüntetve a kijelző felett. A technikai specifikációk terén természetesen ennél sokkal több különbség is felfedezhető, hiszen például a kínai N95 nem szétcsúsztatható, hanem hagyományos candybar kialakítású.

A kínai jövevény további fontosabb ismertetőjelei közé tartozik a meglehetősen igénytelen típusjel felirat, illetve a 3 colos képátlóval rendelkező TFT kijelző, mely nem csak nagyobb, mint az eredeti N95-ben fellelhető 2,6 colos panel, hanem érintésérzékeny és még egy kis ceruza is jár hozzá. A display egyébként QVGA (320×240 pixel) felbontású és 262 ezer színárnyalatú.

A 89 gramm tömegű és 113x56x19 milliméter méretű N95 belső memóriája microSD memóriakártyákkal bővíthető, kamerája pedig nem 5, hanem csak 3 megapixeles. Az előlapi kiegészítő kamera VGA felbontású.

A hátul gigantikus Bluetooth felirattal elrondított telefon ára egyelőre ismeretlen, de minden bizonnyal jóval elmarad majd a Nokia N95 150-160 ezer forint körüli árától.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle