Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kommandóstechnikával a filmkalózok ellen

Kütyük

Kommandóstechnikával a filmkalózok ellen

Éjjellátóval felszerelt egységek figyelik a mozikat.

Az online filmletöltés manapság többnyire illegális formában zajlik – a kiadók még nem ismerték fel eléggé a változó idők szavát. Egyelőre legfőbb internetes tevékenységük kimerül abban, hogy képviselőik révén igyekeznek annyira akadályoznia filmcserét, amennyire csak lehet. Sokkal hatékonyabb módszer azonban, ha már a „gyökerénél” elfojtják a problémát.

Nem egy mozifilm „kamerás” változatban éri el az internetezőket. Ezeket úgy rögzítik, hogy egy kamerával az előadásra beülve próbálják viszonylag egyenesen tartani a készüléket, és felvenni a vászonra kivetített képet. Habár az ilyen felvételek minősége többnyire a siralmas és a borzasztó között mozog, sokan mégsem tudják kivárni a DVD megjelenését, de sajnálják kiadni a mozijegyre az itthon is nem ritkán személyeként 1000 forint körüli összeget. Vagyis van igény ezekre a kópiákra is – a filmkiadók viszont érthető okokból nem örülnek annak, hogy létezhetnek ilyen példányok. Eddig ez ellen figyelemfelkeltő szövegekkel és a jegykezelő személyzet oktatásával védekeztek, de nemrég Malajziában néhány moziban szokatlan technikát is bevetettek.

Miután a közönség elfoglalta helyét a nézőtéren, a személyzet néhány tagja felveszi a kommandósok számára rendszeresített éjjellátó készülékhez hasonló eszközöket, és végigpásztázza a helyükön ülőket. A fényszegény környezetben így könnyebb kiszúrni, ha valaki kamerázni akar, mintha csak a saját szemükre hagyatkozna a mozi személyzete. Ezt támasztják alá az adatok is: az MPA (amely a malajziaiak „kiképzéséért” is felel) közlése szerint az elmúlt két hónap során 17 embert kaptak el, akik illegális felvételeket akartak készíteni.

Úgy látszik, a maláj terület a jogtulajdonosok kísérleti terepévé válik; amint arról mi is beszámoltunk, nemrég két kutyát is kaptak a helyi hatóságok, amelyek a DVD-k polimer rétege által kibocsátott szagok érzékelésére lettek kiképezve. A lelkes ebek már több millió dollár értékben szimatoltak ki kalózárut a nagy szállítókonténerekben (további részletek itt és itt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés