Connect with us

technokrata

Meghökkentő mobiltelefon a jövőből

Kütyük

Meghökkentő mobiltelefon a jövőből

Néhány év múlva talán már ilyenek lesznek a hétköznapi mobilok!?

Az alábbi felvételen egy a maga nemében mindenképpen egyedülálló, egyelőre azonban még csak designterv szintjén létező mobiltelefon látható. A Kristina Lee által tervezett egyedi készülék első pillantásra talán éppen úgy néz ki, mint egy enyhén deformált szappan.

A kijelző a telefon felső részén, a hullámos ívekkel taglalt billentyűzet pedig alul kapott helyet, vagyis e tekintetben hagyományos a készülék felépítése, azt azonban nem árt alaposabban szemügyre venni, hogy a display ezúttal igen csak érdekes formát kapott. Szögletes elemeket nem csak a kijelzőn, hanem az egész telefonon hiába keresünk – a mobil abszolút belesimul a felhasználó kezébe, vagyis mondhatni teljesen ergonómikus a kialakítása.

A designer egyébként úgy álmodta meg a készüléket, hogy annak egy speciális, úgynevezett eNose, vagyis ˝elektronikus orr˝ technológia is a szerves részét képezi. Ez a technológia az elképzelések szerint képes felismerni a telefon elé helyezett különböző élelmiszereket, azok egyed kémiai ˝ujjlenyomata˝ alapján.

Kíváncsian várjuk, hogy az ilyen és ehhez hasonló, futurisztikus designú és tudású mobiltelefonok vajon mikor bukkannak majd fel a kereskedések polcain.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek