Connect with us

technokrata

Csak semmi pornó és erőszak!

Kütyük

Csak semmi pornó és erőszak!

A Vodafone Magyarország bemutatta Gyermekzár szolgáltatását.

A szolgáltató ezenkívül egy a szülőknek szánt, a gyermekek biztonságos mobiltelefon-használatát szolgáló kiadványt is bejelentett. A Gyermekzár a Vodafone új, díjmentes szolgáltatása, melynek segítségével a szülők megóvhatják gyermekeiket a nem nekik való tartalmaktól. A sajtótájékoztatón bejelentették továbbá a Vodafone Magyarország Alapítvány egy újabb meghosszabbított együttműködését is, a vakvezető kutyakiképzés támogatásáról.

˝2007. februárjában, Brüsszelben vezető európai mobilszolgáltatók – köztük a Vodafone – közös nyilatkozatot írtak alá a fiatal tizenévesek és a gyermekek biztonságos mobiltelefon használatáról˝ – mondta el Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. ˝Ebben többek között rögzítettük, hogy támogatjuk a felnőtt tartalmakhoz való hozzáférés ellenőrzését, osztályozzuk a kereskedelmi tartalmakat, valamint megfelelő tájékoztatást kínálunk a témában ügyfeleinknek, különösen a szülőknek. Nagyon fontos lépésnek tartom, hogy ehhez a nemzetközi erőfeszítéshez immár Magyarországon is konkrét akciókkal csatlakozunk, s ezeket ma bemutathatjuk Önöknek˝.

A Vodafone Magyarország 2007. áprilisában kezdeményezett párbeszédet érintett civil szervezetekkel a gyermekek védelme kapcsán. A dialógust a részt vevő felek kölcsönösen hasznosnak ítélték meg, s megegyezés született arról, hogy a jövőben az érintetteket képviselő szervezetek részt vesznek a Vodafone felnőtt tartalmakkal kapcsolatos tájékoztató munkájában, javaslataikkal segítik a vállalat ilyen témájú munkáját. Az együttműködés első eredménye a szülők tájékoztatását szolgáló kiadvány, illetve az intelligens gyermekzár technológiájának bevezetése a magyar piacra.

Gyermekzár
A hazánkban elsőként a Vodafone hálózatán belül elérhető Gyermekzár szolgáltatás értékes eszközt ad a szülők kezébe, amennyiben a gyermekük által használt mobiltelefont kizárólag gyermekbarát tartalmak és szolgáltatások elérésére kívánják képessé tenni. A szolgáltatás aktiválásával a Vodafone live! portálján nem jelennek meg a gyermekek számára nem javasolt tartalmak, a mobilinterneten pedig csak a kifejezetten engedélyezett oldalak látogathatók. A Gyermekzár letiltja az emelt díjas szolgáltatásokat is.

A szolgáltatás megrendelése:
-SMS-ben: a GYZAR kódot kell elküldeni a 1270-re (díjmentes SMS).
-Interneten: a www.vodafone.hu oldalon, az Online Ügyfélszolgálaton keresztül.
-Vodafone live!- on: A My Vodafone / Szolgáltatás rendelő menüpont alatt.
-A Vodafone ügyfélszolgálatán keresztül: a 1270-es számon.
-A Vodafone márkaboltokban.

A szolgáltatás lemondása kizárólag az ügyfélbiztonsági kóddal védett csatornákon lehetséges.

Hasznos tanácsok szülőknek
A Gyermekzár szolgáltatással párhuzamosan a Vodafone megjelentetett egy kiadványt is, mely abban segíti a szülőket, hogy gyermekeiknek megtaníthassák a mobiltelefon felelős és biztonságos használatát. A füzet átfogó képet nyújt a mobiltelefonokról elérhető tartalmakról és szolgáltatásokról, kitér a csevegőszobákkal kapcsolatos tudnivalókra, az emelt díjas szolgáltatásokra, de tanácsokat nyújt a balesetek megelőzésével kapcsolatban is. A kiadványban olvasható több, a témában aktív hazai civil szervezet állásfoglalása, így az Egyszervolt Alapítvány, az Országos Gyermekvédő Liga, az UNICEF és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület ajánlása is.

A kiadvány június elejétől ingyenesen hozzáférhető a Vodafone üzlethálózatában illetve a vállalat honlapján is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek