Connect with us

technokrata

Szétforgatható Nokia zenemobil 25 ezerért?

Kütyük

Szétforgatható Nokia zenemobil 25 ezerért?

Néha milyen sokat számít akár egyetlen betűnyi különbség is.

Konkrét példa erre az a most bemutatandó kínai mobiltelefon, melynek típusjelzése nemes egyszerűséggel NCKIA. Hogy honnan ered ez a furcsa név? A válasz roppant egyszerű: az NCKIA a felületes szemlélődő, illetve a szemüvegét a zsebében felejtő vásárló számára könnyen NOKIA-nak tűnhet, ez pedig ugyebár a világ legnagyobb mobilgyártója és nem egy kínai nevesincs cég.

A kínai csodabogár divatos szétforgatható kialakítást kapott, valami olyamsit, mint amivel többek közt a Nokia 7373-as is rendelkezik, azonban a két telefon között lényeges különbség, hogy az NCKIA nem annyira kerekded, hanem sokkal inkább szögletes formai megoldásokat kapott.

A mindössze kétnormás (GSM 900/1800 MHz) mobiltelefon alaphelyzetben a dedikált zenegombok láthatók, a hagyományos karakter/szám billentyűk a szétforgatás után bukkannak csak elő. A mindössze 80 gramm tömegű telefon egyébként alaphelyzetben 83 milliméter hosszú, 39 milliméter széles és 10 milliméter vastag, vagyis nem egy nagy darab.

Az 1,8 colos képátlóval rendelkező kijelző 176×220 pixel és 262 ezer színárnyalat birtokosa, a beépített kamerával pedig 1,3 megapixeles fotók készíthetők. Az integrált memória microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bővíthető.

Az NCKIA készülék ára 140 dollár, vagyis mintegy 25 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek