Connect with us

technokrata

Olcsóbb mobilozás: a világon bárhol!

Kütyük

Olcsóbb mobilozás: a világon bárhol!

Új szolgáltatást vezet piacra az eWorld Com.

Ennek a szolgáltatásnak a legfőbb előnye a roaming költségek radikális csökkentésén túl, hogy eddig egyedüliként lehetővé teszi a külföldre utazók számára a folyamatos elérhetőséget meglévő mobilszámaikon, vagy egy belföldi vezetékes számon keresztül (ami a hívó félnek csak egy belföldi hívásba kerül).

A közlemény szerint a világ több mint 50 országában (tehát nemcsak az EU-ban) a hívások fogadása a hívott félnek csak 49 forint/perc, míg a magyarországi hívófélnek csak egy belföldi vezetékes hívás árába kerül. A kezdeményezett hívás díja a legtöbb irányba 95 forint/perc körül van, az SMS-ek 98 forintba kerülnek. Ezek bruttó árak, vagyis további költség nem rakódik rájuk. (A három magyar mobilszolgáltató honlapján elérhető információk szerint a roaming-percdíjak széles sávban, 190-1.100 forint között szóródnak, a külföldről küldött SMS darabja mintegy 100-200 forintba kerül.)

A szolgáltatás az interneten megrendelhető prepaid GSM kártya megvásárlásával vehető igénybe és visszahívási rendszerben működik: a híváskezdeményezés szándékát a telefon egy ingyenes rendszerüzenettel jelzi a központnak, amely visszahívja a telefonálót és összekapcsolja a keresett számmal. Az Utazó SIM utolsó feltöltéstől számítva 12 hónapig elérhető.

Az eWorld Com képviselőjétől megtudtuk: az idei tervet 10 ezer SIM kártya értékesítésével teljesítenék, ám a külföldre utazók, a külföldön dolgozók, vagy akár a kamionsofőrök száma alapján merészebb célkitűzést is meghatározhatnának. További célcsoportot jelentenek azok a külföldiek, aki Magyarországon roamingolnának telefonjukkal. Az eWorld Com szolgáltatása egyébként idehaza mindhárom mobilcég hálózatát használja.

A cég közleménye szerint különösen fontosnak tartják, hogy az Utazó SIM megőrizze árelőnyét más szolgáltatásokkal szemben, a világ valamennyi országában, de különösen az EU tagországaiban. Így az új EU roaming szabályozás életbelépésével az EU országokat még kedvezőbb árakon lehet majd hívni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin