Connect with us

technokrata

Olcsóbb mobilozás: a világon bárhol!

Kütyük

Olcsóbb mobilozás: a világon bárhol!

Új szolgáltatást vezet piacra az eWorld Com.

Ennek a szolgáltatásnak a legfőbb előnye a roaming költségek radikális csökkentésén túl, hogy eddig egyedüliként lehetővé teszi a külföldre utazók számára a folyamatos elérhetőséget meglévő mobilszámaikon, vagy egy belföldi vezetékes számon keresztül (ami a hívó félnek csak egy belföldi hívásba kerül).

A közlemény szerint a világ több mint 50 országában (tehát nemcsak az EU-ban) a hívások fogadása a hívott félnek csak 49 forint/perc, míg a magyarországi hívófélnek csak egy belföldi vezetékes hívás árába kerül. A kezdeményezett hívás díja a legtöbb irányba 95 forint/perc körül van, az SMS-ek 98 forintba kerülnek. Ezek bruttó árak, vagyis további költség nem rakódik rájuk. (A három magyar mobilszolgáltató honlapján elérhető információk szerint a roaming-percdíjak széles sávban, 190-1.100 forint között szóródnak, a külföldről küldött SMS darabja mintegy 100-200 forintba kerül.)

A szolgáltatás az interneten megrendelhető prepaid GSM kártya megvásárlásával vehető igénybe és visszahívási rendszerben működik: a híváskezdeményezés szándékát a telefon egy ingyenes rendszerüzenettel jelzi a központnak, amely visszahívja a telefonálót és összekapcsolja a keresett számmal. Az Utazó SIM utolsó feltöltéstől számítva 12 hónapig elérhető.

Az eWorld Com képviselőjétől megtudtuk: az idei tervet 10 ezer SIM kártya értékesítésével teljesítenék, ám a külföldre utazók, a külföldön dolgozók, vagy akár a kamionsofőrök száma alapján merészebb célkitűzést is meghatározhatnának. További célcsoportot jelentenek azok a külföldiek, aki Magyarországon roamingolnának telefonjukkal. Az eWorld Com szolgáltatása egyébként idehaza mindhárom mobilcég hálózatát használja.

A cég közleménye szerint különösen fontosnak tartják, hogy az Utazó SIM megőrizze árelőnyét más szolgáltatásokkal szemben, a világ valamennyi országában, de különösen az EU tagországaiban. Így az új EU roaming szabályozás életbelépésével az EU országokat még kedvezőbb árakon lehet majd hívni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom