Connect with us

technokrata

Kütyük

Ez csúcs!

A világ legmagasabb pontjáról indított mobiltelefon hívást egy brit hegymászó.

Egy Motorola Z8 készülékkel állította fel a mobiltelefonálás magassági világrekordját egy hegymászó a Mount Everest csúcsán.

A Motorola bejelentette, hogy egy brit hegymászó, Rod Baber MOTO Z8 készülékével felállította a földfelszínről kezdeményezett mobilhívás és SMS-üzenetküldés magassági világrekordját. Baber a hívást május 21-én hétfőn, helyi idő szerint hajnali 5:37 perckor indította a Mount Everest csúcsáról, 8.848 méteres magasságból. Az első hívás egy speciális hangpostafiókba irányult, szöveges üzenetét pedig John Barlow-nak, a Motorola munkatársának küldte.

˝Az Everest minden hegymászó számára a legnagyobb kihívást jelenti. Feljutni a csúcsra, és a Motorola segítségével világrekordokat felállítani olyan lehetőség volt, amely az életben csak egyszer adatik meg az embernek˝ – mondta Baber a Mount Everesten felállított alaptáborban. ˝MOTO Z8-as telefonomnak köszönhetően az odafent szerzett élmények megsokszorozódtak, és hatalmas megnyugvást jelentett a tudat, hogy a barátaim, a családom vagy akár a segítség is egyetlen telefonhívásnyira van tőlem˝.

˝A Motorola jelentős erőforrásokat mozgósít a technológia és az innováció korlátainak tágítása érdekében, és már számos hasonló világrekorddal büszkélkedhetünk˝ – jelentette ki Allen Brunes, a Motorola mobil üzletágának regionális alelnöke. ˝Emlékezetes, hogy a mi berendezéseink közvetítették a Holdon elhangzott első emberi szavakat, és most örömünkre szolgál, hogy elmondhatjuk: a mi készülékünkkel bonyolították az első hívást a világ tetejéről. Ez a kihívás az embert és a gépet, vagyis Rodot és a MOTO Z8-at egyaránt alaposan próbára tette˝.

A hívás során Rod leírta a szeme elé táruló látványt és az érzéseit, valamint hogy mit fog csinálni, ha visszatért az alaptáborba. Másodszorra a feleségét és két gyermekét hívta fel, majd elküldte a világ legmagasabb helyéről útnak indult SMS-ét is, amelyet a Motorola által e célból meghirdetett nemzetközi verseny győztese fogalmazott meg, és így szólt:

˝Kis üzenet az ember, hatalmas ugrás a mobilosok számára – köszönjük, Motorola˝.

A MOTO Z8 30 képkocka/másodperces videólejátszásra, nagy felbontású mozgókép-rögzítésre és Hi-Fi minőségű zenelejátszásra képes. Támogatja az ultragyors HSDPA adatátvitelt – akár 3,6 Mbit/sec sebességgel. A MOTO Z8 az első olyan Motorola készülék, melyet az arc vonalát követő, ívelten szétcsúszó Kick Slider mechanikával láttak el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek