Connect with us

technokrata

Kütyük

Win the Web

24 órás verseny webes fejlesztésekből.

A Microsoft Magyarország Fejlesztési Platform Üzletága, és a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén működő MSDN Kompetencia Központ idén először rendezte meg „Win the Web” elnevezésű programozói versenyét, azzal a céllal, hogy a magas szintű webfejlesztői ismereteket az egyetemeken és iparági közegben is népszerűsítse, továbbá megteremtse a lehetőséget egy hazai webfejlesztői közösség kialakulására. A verseny egy 24 órás problémamegoldás keretében kizárólag a webes fejlesztésekre koncentrált, ahol a háromfős csapatoknak Microsoft technológiával kellett megoldani egy nagy- és 3 kisfeladatot.

A nagy feladat a Coders4U nevű, IT területen működő fiktív munkaközvetítő cég honlapjának elkészítése volt. Elsősorban olyan hibrid megoldást kellett fejleszteni, amely egyfajta ötvözete a szociális hálóknak és az álláskereső portáloknak. A portálon egyrészt lehetőséget kellett biztosítani az életrajzi és szakmai adatok megadására, másrészt egy, a közösségi hálózatokhoz hasonló funkciót is tartalmaznia kellett. A kisfeleadatok témaköre jellegében alapvetően eltért a fenti nagyfeladattól, így pl. webdesign vagy webchat témakörökben lehetett további pluszpontokat, illetve különdíjakat nyerni.

A versenyen 21 csapat indult, amelyek közül az Evosoft Giczi György, Lipták Olivér és Virág Imre által képviselt csapata vitte el a trófeát. Második helyezést ért el az mEkf (Miskolci Egyetem és Eszterházy Károly főiskola) csapata, amelyet Túrócy Attila és Csirmaz Péter képviselt. A harmadik helyezést a BME.NET csapata érte el; a csapat tagjai Waszlavik Márton, Ritzinger Péter és Melkó Tamás voltak. Az első helyezett diákcsapat a BME PöttyNet fantázianevet viselő csoportja lett, amelyet Deák Gábor, Kátai Sándor és Zavarkó Gábor képviselt.

„A Win the Web nagyon érdekes kezdeményezés, mivel kevés az olyan verseny, ahol egyetemisták és cégek egyaránt versenyezhetnek. Célunk az volt, hogy kipróbálhassuk magunkat ebben a mezőnyben, és extrém körülmények között tesztelhessük saját képességeinket.” – mondta el Virág Imre, az Evosoft fejlesztője.

„Az BME-n működő MSDN Kompetencia Központban öten foglalkozunk webes technológiákkal. Azt tapasztaltuk, hogy itthon sokkal több kifejezetten jó ASP.NET fejlesztő van, mint ahányan ismerik egymást, ahányan tudnak egymás munkájáról. Nagyon régóta szerettünk volna egy olyan jellegű eseményt, melyen a hazai ASP.NET fejlesztők találkozhatnak, és együtt gondolkozhatnak, szórakozhatnak; ami felkavarja ezt az állóvizet. Most, a webfejlesztői verseny után úgy érzem, hogy ez sikerült. Örömmel tapasztaltuk, hogy a résztvevők kifejezetten érdeklődőnek bizonyultak egymás megoldásai iránt, és a versenyről alkotott visszajelzéseik is pozitívak. Ennek nagyon örülök, mindezek fényében jövőre is érdemes a versenyt megszervezni.” – értékelte az eseményt Dávid Zoltán, az MSDN Kompetencia Központ webfejlesztési szakértője.

A verseny további helyezettjei kategóriák szerint
Algoritmus: Agysejt (ELTE)
Design: SD Team (Pannon Egyetem)
Technológia: Evosoft (Evosoft)
Legkreatívabb csapata: Sense/Net Team (Sense/Net)
Legrugalmasabb csapat: Arranque Destacamento (ELTE)
Legvidámabb csapat: Lippione Boys (Eszterházy Károly Főiskola / Illyés Gyula / Pannon Egyetem)

Június 1-től a verseny honlapján megtekinthetők a versenyen készített videó anyagok is, többek között egy összefoglaló híradás a verseny egészéről és 18 „valóságshow” a 24 órás megmérettetés legemlékezetesebb részeiről és a résztvevőkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek