Connect with us

technokrata

Gigant kijelzős, 5 megapixeles fotós mobil

Kütyük

Gigant kijelzős, 5 megapixeles fotós mobil

A Casio egy igen csak ütőképes fotós mobillal rukkolt elő.

Ahogy a Sony Ericsson a Cyber-shot márkajelzést, úgy a Casio a digitális fényképezőgépek piacán már jól ismert Exilim brandet vezeti be saját mobiltelefonjai kapcsán.

A most bejelentett Casio Exilim W53CA egy szétnyitható kialakítással rendelkező készülék, melyről ugyan lemaradt a kisméretű külső kijelző, de sebaj, hiszen a gigantikus belső kijelzőt tartalmazó fedlap egy laza mozdulattal elforgatható, így az a telefon külső oldalára is kerülhet. Fotózáshoz egyébként érdemes pont ilyen állapotba hajtogatni-forgatni a telefont, mely ily módon egy hagyományos digitális fényképezőgép formáját veszi fel.

A mérlegen egész pontosan 125 grammot nyomó Casio újdonság alaphelyzetben 103 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 18,9 milliméter vastag. A nem kevesebb mint 2,8 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú LCD wide-VGA, vagyis 480×800 képpontos felbontással büszkélkedhet, ami pestiesen szólva nem semmi!

Az autofókuszos digitális fényképezőgép segítségével maximum 5,1 megapixeles felbontásban fotózhatunk. A CMOS szenzoros és 28 milliméteres (35 milliméteres filmre átszámítva) nagylátószögű kamerából sajnos hiányzik az optikai zoom, így be kell érnünk a tizenhatszoros nagyításra képes digitális zoommal. A képstabilizátoros kamera maximális videófelbontása egyébként 320×240 pixel (QVGA). A 100 MB-os belső memória miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bővíthető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin