Connect with us

technokrata

5 megapixeles Motorola hamarosan!

Kütyük

5 megapixeles Motorola hamarosan!

Hamarosan megérkeznek a Motorola első, igazán nagy felbontású kamerás mobiljai.

Amennyiben minden jól megy, akkor idén karácsonykor akár már 5 megapixeles felbontású Motorola mobiltelefont is vásárolhatunk. Érdekesség, hogy ezt az információt nem a Motorola, hanem a Kodak egyik vezetője osztotta meg a sajtóval.

Antonio Perez, a Kodak elnöke a Bostonban megrendezett JPMorgan Technology Conference keretein belül tartott előadásában elárulta, hogy a vállalat egy vadonatúj CMOS képszenzort fejlesztett ki. Ez az új érzékelő hamarosan fel fog bukkanni a kereskedelmi forgalomban, többek közt a középkategóriás Kodak digitális fényképezőgépekben, illetve a Motorola felsőkategóriás mobiltelefonjaiban.

˝Hosszú évek óta foglalkozunk CMOS szenzorok fejlesztésével és most eljutottunk arra a szintre, hogy nagyfelbontású érzékelőinket mobiltelefonokba tudjuk szerelni˝ – nyilatkozta Perez, aki egyébként elárulta, hogy a Kodak rövid időn belül távozni fog az olcsó, belépőszintű digitális fényképezőgépek piacáról, ahol az utóbbi időkben már nem túl jelentős bevételt tudott realizálni.

A Motorola legutóbb a múlt héten jelentett be új készülékeket. Ezekben a RAZR2 sorozatú telefonokban 2 megapixeles, fix fókuszos digitális fényképezőgép modul teljesít szolgálatot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek