Connect with us

technokrata

Vodafone VDA V – belevaló új okostelefon

Kütyük

Vodafone VDA V – belevaló új okostelefon

A HTC legfrissebb készüléke felbukkant a Vodafone kínálatában.

A Vodafone első körben Németországban dobta piacra a VDA V típusjelzésű készüléket, mely Európában többek közt HTC S710 és Orange SPV E650 néven is elérhető. A telefon rövid időn belül az Egyesül Királyságban is megvásárolható lesz, még pedig Vodafone v1415 típusjelzéssel. A magyarországi debütálással kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink.


A HTC Vox kódnevű újdonság alaphelyzetben úgy néz ki, mint egy hagyományos okostelefon, vagyis nagy méretű kijelzője alatt ott a szokásos szám/karakter billentyűzet. A készülék érdekessége abban rejlik, hogy jobboldalra kicsúsztatható egy második billentyűzet is, mely természetesen teljes értékű és QWERTY kiosztással rendelkezik.

A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett HTC újdonság GPRS és EDGE kompatibilitást kapott, az UMTS és a HSDPA azonban úgy tűnik, hogy kimaradt belőle. A telefonba egyébként egy nem túl fejlett processzor került, konkrétan egy 200 MHz-es frekvencián üzemelő, Texas Instruments OMAP 850-es chip. A 128 MB RAM-ból és 64 MB ROM-ból álló belső memória a mai elvárásoknak megfelelően bővíthető, még pedig miniatűr méretű microSD (TransFlash) memóriakártyákkal.

A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2,4 colos képátlójú TFT display gondoskodik, mely QVGA (320×240 pixel) felbontással és 262 ezer színárnyalattal büszkélkedhet. A hagyományos kialakítású, Windows Mobile 6.0 operációs rendszerű készülék kapcsán említést érdemel továbbá a Bluetooth kontroller, a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi vezérlő, a miniUSB csatlakozó, illetve a 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású integrált kamera.

A 100x50x18 milliméter méretű okosság előfizetéses ára 169 és 249 euró között mozog, előfizetés nélkül pedig 429 eurót kell fizetni a telefonért.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin