Connect with us

technokrata

Nokia: még több mobiltelefon!

Kütyük

Nokia: még több mobiltelefon!

A Nokia abszolút optimista…

A piacvezető finn gyártó munkatársai bejelentették, hogy a Nokia a jelenlegi negyedévben a korábbi várakozásokkal ellentétben feltehetően tovább tudja majd növelni piaci részesedését, ami így akár 36 százalék fölé is emelkedhet. Emlékezetes, hogy a Nokia egy hónappal ezelőtt még olyan előrejelzéseket tett közzé, melyek szerint a második negyedévben várhatóan stagnálni fog a cég piacrésze.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, az IDC piackutató cég szerint az idei esztendő első negyedévében világszerte mintegy 256 millió darab mobiltelefon talált gazdára, ami éves szinten körülbelül 10 százalékos növekedést jelent. Szakértők szerint ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy a növekedés elkezdett belassulni, hiszen a korábbi negyedévekben még 20 százalék körüli növekedést lehetett regisztrálni.

Talán már mondanom sem kell, hogy a Nokia uralja a piacot: a finn gyártó az elmúlt három hónapban 91 millió készüléket adott el, így jelenleg 35,5 százalékos piacrésszel rendelkezik. Egy évvel ezelőtt egyébként még ˝csak˝ 32,2 százalékos volt a Nokia részesedése.

A második helyezett Motorola az első negyedévben 45 millió mobilt hozott forgalomba, piaci részesedése pedig az elmúlt 12 hónapban 19,8 százalékról 17,7 százalékra csökkent. A bronzérmes Samsung közel 35 millió telefont tudott eladni, piacrésze pedig 12,4 százalékról 13,6 százalékra növekedett.

A negyedik helyen az első negyedévben mintegy 22 millió mobil eladott Sony Ericsson tanyázik: a japán-svéd gyártó 5,7 százalékról 8,5 százalékra tudta pumpálta a piaci részesedését, ami igen komoly eredmény. Az ötödik pozíciót a dél-koreai LG birtokolja, mely gyártó 16 milliós eladási darabszámot és 6,7 százalékról 6,2 százalékra zsugorodó piacrészt jegyezhetett fel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek