Connect with us

technokrata

Nokia: húzd már le a töltőről a mobilodat!

Kütyük

Nokia: húzd már le a töltőről a mobilodat!

A Nokia egy újabb funkcióval gazdagítja mobiltelefonjait.

A Nokia bemutatta első olyan mobiltelefonjait, melyek a feltöltéskor figyelmeztetik a felhasználókat, hogy ne hagyják a hálózatra csatlakoztatva töltőiket. Mintegy 85 ezer otthon villamosenergia-ellátására elegendő energia takarítható évente meg azzal, hogy a mobiltelefon-tulajdonosok töltőiket kihúzzák a hálózatból. A figyelmeztető szolgáltatás először az új Nokia 1200, a Nokia 1208 és a Nokia 1650 készülékeken lesz elérhető, majd a Nokia teljes termékskálájában megjelenik.

A Nokia környezetvédelmi ügyekért felelős alelnöke, Kirsi Sormunen elmondta: ˝A mobiltelefon által felhasznált villamosenergia mintegy kétharmada elvész, hogyha a feltöltött mobiltelefont a töltőről ugyan levesszük, de a töltő a konnektorban marad. Szeretnénk csökkenteni ezt a veszteséget, és a töltőink által felhasznált energiamennyiséget is az abszolút minimumra szeretnénk leszorítani. Az új figyelmeztetők fontos szerepet játszanak e célkitűzésünk megvalósításában azzal, hogy felhívják a felhasználók figyelmét a töltők kihúzására˝.

A figyelmeztetők telepítése egyike azon környezetvédelmi kezdeményezéseknek, melyek 2007-es megvalósítását a Nokia vezetésével a mobiltelefon gyártók egy megállapodás keretében elvállalták. A Nokia a gyártók közül elsőként építi be készülékeibe a figyelmeztetőket.

A Nokia a lehető legnagyobb energiatakarékosság érdekében elsőként vezeti be a tömegek számára készült telefonokon a figyelmeztetőket. A Nokia 1200, a Nokia 1208 és a Nokia 1650 tömeges forgalmazására számítanak a gyorsan bővülő piacokon, így Indiában, Kínában és Latin-Amerikában.

A figyelmeztetők telepítése a Nokia energiatakarékosságot célzó kezdeményezés-sorozatának legutóbbi eleme. Tavaly a vállalat legújabb töltői megkapták az amerikai Környezetvédelmi Hivatal (Environmental Protection Agency, EPA) Energy Star díját. A 2005 óta használt töltők messze túlteljesítették az EPA kritériumait, hiszen az Energy Star-normáknál 50-70 %-kal kevesebb villamosenergiát fogyasztanak, emellett a legmagasabb európai uniós követelményeknek is megfelelnek.

A Nokia célkitűzése tovább csökkenteni töltőinek energiafogyasztását. A telefonhoz már nem csatlakozó, de a konnektorban hagyott töltő által felhasznált energia mennyiségét 2010-ig további 50 %-kal kívánja csökkenteni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle