Connect with us

technokrata

Népszerű az „ingyentelefonálás”

Kütyük

Népszerű az „ingyentelefonálás”

Százezren beszélnek a UPC kábelhálózatán keresztül.

Az elmúlt két és fél évben a UPC a főváros után fokozatosan egyre több vidéki szolgáltatási területére is kiterjesztette a UPC Telefont, melyet jelenleg országszerte 55 településen biztosít az ügyfelei számára. A UPC Telefon szolgáltatás előfizetőinek száma az elmúlt egy évben megduplázódott és mára elérte a százezret, melynek révén a legnagyobb kábelszolgáltató immár jelentős szereplővé vált a hazai vezetékestelefon-piacon is. Előfizetőinek csaknem a fele (43%) elhordozta telefonszámát egy korábbi telefonszolgáltatójától. Jelenleg a lakossági szolgáltató UPC birtokolja az elmúlt 3 évben elhordozott összes – egyébként jelentős részben üzleti előfizetéseket magába foglaló – földrajzi telefonszám mintegy negyedét.

A kábeles UPC Telefon egyik jellemző, megkülönböztető szolgáltatásjegye, hogy a hálózaton belül (UPC Telefon előfizetők között) országszerte korlátlan mennyiségben forgalmidíj-mentes (0 Ft/perc díjas) hívásokat tesz lehetővé. A forgalmi statisztikák szerint a felhasználók gyakran élnek is ezzel a lehetőséggel, hiszen átlagosan minden ötödik hívásuk díjmentes és havonta csaknem egy órát, 50 percet beszélnek ismerőseikkel díjmentesen.

A telefonszolgáltatás elindításával 2004-ben a UPC vált az első hazai ún. triple play, azaz teljes körű integrált távközlési szolgáltatóvá. Ezt a csomagkedvezményeket is biztosító lehetőséget a fogyasztók is kedvezően fogadták: a UPC Telefon előfizetőinek 97 százaléka egyben más UPC-szolgáltatásra (kábeltévé vagy internet) is előfizet, s közülük minden második mind a három szolgáltatást igénybe veszi.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák