Connect with us

technokrata

Ismét VoIP-mobiltelefont teszteltünk

Kütyük

Ismét VoIP-mobiltelefont teszteltünk

Ezúttal az SMC Skype mobilját próbáltuk ki.

Újfent lehetőségünk nyílt egy Skype-os mobiltelefont tesztelni: az SMC WSKP100-as modelljét tanulmányozhattuk behatóan. A nem túl hivalkodó, szürke-fekete doboz kinyitása után elsőként egy CD akad a felhasználó kezébe, amit a „power userek” nyugodtan félre is tehetnek – ezen dokumentációkat találunk, amik a kezdők számára hasznosak lehetnek, de egy régi Skype-osnak sok újdonságot nem mondanak. Egy német, angol és francia nyelvű gyorstalpaló leírás lapul még a dobozban, valamint egy USB-s kábel, amivel a telefont lehet a PC-hez csatlakoztatni (ez nem csak adatátvitelre, hanem a készülék akkumulátorának töltésére is használható). Emellett egy egyfüles, csiptetővel ellátott headset is helyet kapott a csomagolásban, mellyel hívásfogadásra is lehetőség van. Az akkumulátor (1200 mAh-s kapacitással, 3 órányi beszélgetési és 50 órányi készenléti idővel), valamint annak töltőadaptere zárja a sort. No és persze ott lapul a dobozban maga a készülék is.

Az SMC WSKP100-asa nem kicsi (fizikai paraméterei: 49x115x18 mm) és nem pehelykönnyű készülék – nagyjából az első színes megjelenítős mobiltelefonokat idézi fel az emberben. Kijelzője ehhez a szinthez viszonyítva fejlett: az 1,8 colos CSTN LCD 128×160 pixeles felbontású, melyen 65 ezer színárnyalatot tud megjelenteni. Az 1,8 col ahhoz képest kicsi, hogy a készülék kialakításából adódóan még lett volna hova növelni a méretét, de a telefon funkcionalitásából adódóan pont megfelelő. Mivel a készülékkel csak telefonálni lehet (üzenetet, file-t küldeni, Internetet böngészni nem), ezért tulajdonképpen nincsen is szükség nagyobb LCD-re. A CSTN panelnek „köszönhetően” a képfrissítés kicsit lassú, ami a menükben lépkedésnél tűnik fel leginkább, de egyáltalán nem zavaró a jelenség. Pont ugyanezért, a puritán szolgáltatások miatt nem számít nagyon az sem, hogy a panel betekintési szögei meglehetősen alacsonyak; ha nem pont szemből nézzük a kijelzőt, a színek hajlamosak elsötétülni, majd inverzbe átfordulni.

Az LCD alatt találhatók a kezelőszerverek, amelyek ugyan nem egy luxuskategóriás készülékre utalnak, de tökéletesen teszik a dolgukat. Még a kisméretű navigáló joystick is meglepően jól használható, normál méretű ujjakkal is könnyen vezérelhető; maguk a gombok pedig közepes erővel nyomhatók be. Bekapcsolni a készüléket a hívás befejezés gombbal lehet, ahogyan a kikapcsolásnak is ez a módja (2-3 másodpercig kell lenyomva tartani). A készülék bal oldalán található a billenőgombbal megvalósított hangerőszabályzó, amellyel elvileg ötféle hangerősség beállítására van lehetőség.

Két csatlakozó kapott helyet a VoiP telefon alján – az egyik a már említett USB-s adatkábellel képes kapcsolatot kialakítani, míg a másik a mini-jackes headset számára van fenntartva. Ötletes kivitelezés, hogy a csatlakozóaljzatok gumiborítással fedettek, így nem porosodnak be, ha nincsenek használatban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom