Connect with us

technokrata

Nokia E90 kommunikátor: világelső

Kütyük

Nokia E90 kommunikátor: világelső

A Nokia új kommunikátorán a világon elsőként kap helyet egy új alkalmazás.

Vincent Washington, a RIM (Research In Motion) üzletfejlesztési igazgatója egy a napokban megrendezett szakmai összejövetelen azt nyilatkozta, hogy a Nokia vadonatúj, E90-es kommunikátora lesz az első olyan smartphone, melyen fellelhető lesz a BlackBerry Connect szoftver 4.0 verziószámot viselő, a korábbiaknál jelentősen többet tudó kiadása.

Nokia E90
A sokak által várva várt, és a Nokia 9500 örökébe lépő új masina egész pontosan 210 grammot nyom a mérlegen, csukott helyzetben pedig 132 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és 20 milliméter vastag.

A belül elhelyezett, ˝szélesvásznú˝ fő display 4 colos átmérőn nem kevesebb mint 800×352 képpontot, illetve 16 millió színárnyalatot vonultat fel, az LCD két oldalán pedig két-két funkciógomb kapott helyet. Az LCD mellett ezenkívül egy kiegészítő, elsősorban videóhíváshoz szánt kamera is fellelhető, de ami ennél talán sokkalta érdekesebb, hogy a Nokia E90 hátulsó, fő digitális fényképezőgép moduljában egy 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) képszenzor teljesít szolgálatot. A fotók élességéről autofókusz funkció gondoskodik. A külső LCD QVGA (320×240 pixel) felbontású és ugyancsak 16 millió színű.

A Symbian operációs rendszer 9.2-es verziójára, illetve immár az S60 platformra épülő új Nokia kommunikátornak abszolút semmi szégyenkeznivalója sincs wireless téren, hiszen a készülék EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi (802.11b/g) hálózatokban egyaránt használható. Sőt, az E90-be ezenkívül még egy integrált GPS-vevő is került! A 128 MB kapacitású belső memória microSD kártyákkal bővíthető.

Említést érdemel továbbá a Bluetooth 2.0 és IrDA vezeték nélküli adatátvitel, a miniUSB csatlakozóaljzat, a sztereó FM rádió, valamint a 3,5 milliméteres szabványos audiocsatlakozó.

A kereskedelmi forgalomban valamikor a közeljövőben debütáló Nokia E90 ára várhatóan 250 ezer forint körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp