Connect with us

technokrata

Motorola RAZR2 V8 – szuper-vékony, rengeteg memóriával

Kütyük

Motorola RAZR2 V8 – szuper-vékony, rengeteg memóriával

Íme a vadonatúj Motorola RAZR2 termékcsalád második tagja.

Mint ismeretes, Ed Zander, a Motorola első embere tegnap késő délután rántotta le a leplet a második generációs RAZR termékcsaládról, melynek egész pontosan három tagja van. Ezúttal a RAZR2 V8-at vesszük górcső alá.

A V8 típusjelzésű Motorola RAZR2 egy ultra-vékony kialakítással rendelkező, clamshell, vagyis szétnyitható formájú mobiltelefon. Az alaphelyzetben 103 milliméter hosszú és 53 milliméter széles készülék vastagsága 11,9 milliméter. Összehasonlításképp, a V9-es testvérmodell 13,3 milliméter vastag.

Érdekesség, hogy a kívül elhelyezett, kiegészítő kijelző nem kevesebb mint 2 colos képátlóval rendelkezik, így elmondható, hogy jelenleg a V9 a világ legnagyobb külső kijelzővel ellátott kagylómobilja. Ez az LCD egyébként 320×240 pixeles felbontással és 262 ezer színárnyalattal büszkélkedhet, és többek közt SMS-ek megjelenítésére is alkalmas. A belül elhelyezett fő display egyébként nem is sokkal nagyobb: a 2,2 colos képátlójú TFT kijelző ugyancsak 320×240 pixel, illetve 262 ezer színárnyalat birtokosa.

A 420 MB integrált memóriával (V9: 45 MB) rendelkező Motorola újdonság microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bővíthető, számítógépekhez pedig microUSB interfészen keresztül csatlakoztatható. A villámgyors működésért egy 500 MHz-es frekvenciájú ARM11 mikroprocesszor felel.

A digitális fényképezőgép modul némi csalódást okoz, hiszen a fix fókuszos kamera révén csak 2 megapixeles felvételek készíthetők. A kamera kapcsán említést érdemel többek közt a nyolcszoros digitális zoom, a Bluetooth képnyomtatási lehetőség, illetve a mindössze 176×144 pixeles maximális videófelbontás.

A négynormás Motorola V8 teljes értékű HTML webböngészőt kapott. Szólnunk kell továbbá a GPRS és EDGE adatátvitelről, a Crystal Talk hangminőség javító technológiáról, az elektronikus levelezési kliensről, a fejlett zenelejátszó szolgáltatásokról és a sztereó Bluetooth (A2DP) headsetek támogatásáról. Míg a V9-esben egy 950 mAh, addig a V8-asban egy 770 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor teljesít szolgálatot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle