Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ingyenes filmletöltés lenyomja a fizetőset

Kütyük

Az ingyenes filmletöltés lenyomja a fizetőset

Hódítanak a legális filmterjesztő szolgáltatások.

Egy nemrég elkészített tanulmányára hivatkozva a Forrester Research bejelentette, hogy a tavalyi évben mért 98 millió dolláros filmes és televízió műsoros értékesítések idén közel megtriplázódnak. A becslések szerint mintegy 279 millió dollárt tesznek majd ki az ebből befolyó bevételek 2007-ben, ez azonban egyben a csúcsot is jelenti majd (az USA-ban). A Forrester szerint a videoletöltési területen az Itunes csak egy villanásnyi időre került komoly pozícióba – addig, amíg a felhasználók hozzá nem jutnak egy jobb videobeszerzési módszerhez.

Ezek a szolgáltatások pedig hamarosan megérkeznek, vélte James McQuivey, a tanulmány szerzője. McQuivey szerint a fizetős letöltőpiac amúgy is zsákutca – az elemző úgy véli, hogy 2008-ra már nem hogy triplázódás, de duplázódás sem várható, ami a bevételeket illeti. A technikarajongók, a korai adoptálók addigra ugyanis már kipróbálják a szolgáltatást, lendületes felfutást pedig csak a kevésbé „geek” internetezőktől várhatnának a videoletöltést kínáló website-ok. Őket viszont visszatartják az olyan megkötések, mint a videoformátumok széles skálája (és egymással való inkompatibilitása), a letöltött filmek televízióképernyőkön való megtekintésének nehézkessége stb. – a hétköznapi internetezők ezért nem fognak a közeljövőben (sem) tömegével fizetni az online szolgáltatóknak.

Ráadásul, mire ezeket a problémákat sikerül megoldani, addigra az ingyenes lehetőségek már népszerűségben felül fogják múlni a fizetős változatokat. A hollywoodi filmeket kínáló Movielink, a Wal-Mart áruház és az Amazon.com Unbox szolgáltatás léte szintén a fizetős kezdeményezések ellen dolgozik. A Walt Disney féle ABC.com és a Fox is ingyenesen elérhetővé tett egyes showműsorokat, egyelőre csak az Egyesült Államokban. McQuivery szerint a fentiekből következően az ingyenes lehetőségek fognak győzni (ami értelemszerűen még több reklámot jelent).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés