Connect with us

technokrata

Új Vodafone bázis Magyarországon

Kütyük

Új Vodafone bázis Magyarországon

A Vodafone Magyarországon létesíti új szolgáltató központját – hangzott el a cég ma délelőtti sajtótájékoztatóján.

A központ a Vodafone Csoport hatékonyságának növelését célzó hároméves terv része. A Vodafone szolgáltató központot létesít Budapesten, mely a Csoport közös pénzügyi folyamatait és ügyleteit kezeli.

A projektet várhatóan a magyar kormány a befektetés-támogatási program keretében támogatni fogja. Budapest már most is számos multinacionális vállalat szolgáltató központjának ad otthont. A szigorú kiválasztási eljárást követően a Vodafone a magyar főváros számos előnye -, például központi elhelyezkedése, illetve fejlett kommunikációs hálózata – miatt döntött végül Budapest mellett.

˝Véleményünk szerint egyértelmű előnyökkel jár Magyarországon létesíteni ezt az új szolgáltató központot˝ – nyilatkozta Andy Halford, a Vodafone Csoport pénzügyi igazgatója. ˝A magyar kormány a szolgáltató központokat az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyik alappilléreként kezeli. A kormánnyal való együttműködés lehetővé teszi a Vodafone számára, hogy még hatékonyabban és hatásosabban működhessen a versenypiacon˝.

A központ a Vodafone Csoport hároméves üzleti átalakítási programjának része, melynek célja, hogy a nagyobb hatékonyság érdekében a Csoporton belüli folyamatokat harmonizálja. A kezdeményezéssel a Vodafone egységes, integrált vállalatirányítási rendszert (Enterprise Resource Planning) hoz létre a pénzügyek, a beszerzés- és termék-előkészítés, valamint a humánerőforrás kezelésére minden olyan vállalatnál, ahol a cég többségi tulajdonnal rendelkezik.

A Vodafone várakozásai szerint a rendszer üzleti előnyöket hoz majd a Csoport számára, többek között az erőforrások hatékonyabb felhasználását, jobb információáramlást, nagyobb üzleti agilitást, illetve komolyabb ügyfél-orientációt. A program segítségével a Vodafone könnyebben tudja teljesíteni fő stratégiai célkitűzéseit: Európában költségek csökkentését, az erőteljes növekedés biztosítását a feltörekvő piacokon, valamint a cég üzleti portfoliójának hatékonyabb kezelését a nyereség maximalizálása érdekében.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle