Connect with us

technokrata

Ultra-kompakt új Canon fotónyomtatók

Kütyük

Ultra-kompakt új Canon fotónyomtatók

Két új modell a SELPHY CP nyomtatócsaládban.

A Canon két új modellel frissíti ultra-kompakt fotónyomtatókból álló SELPHY termékcsaládját. A SELPHY CP750 és a belépő szintű SELPHY CP740 (melyek a népszerű SELPHY CP730 és SELPHY CP720 modelleket váltják) már vörösszem-korrekció funkciót is tartalmaznak. Mindkét nyomtatón nagyobb lett az LCD, és bővült a nyomtatási módok választéka is. A SELPHY CP750 ˝Saját szín˝ funkcióval is rendelkezik, a beépített IrSimple technológiának köszönhetően pedig mobileszközökről is képes közvetlenül nyomtatni.

Az új SELPHY CP750 és SELPHY CP740 hőszublimációs eljárással készíti el az egyenletes, fényes és szemcsementes nyomatokat. Minden egyes képpont 256 árnyalatban jelenhet meg színenként – így a reprodukálható színek száma 16,8 millió. A folyamat végén a nyomatra egy speciális, magas fényű védőréteg kerül, amely a ráfröccsenő víztől, folyadékoktól és ujjlenyomatoktól védi az elkészült nyomatot.

Az A5-ös papírlap méreténél kisebb helyigényük miatt akár könyvespolcon vagy kávézóasztalon is elhelyezhetők. A kis tömeg és a visszahúzható USB kábel egyszerű hordozhatóságot tesz lehetővé, a SELPHY CP750 pedig a külön megvásárolható akkumulátorral bárhol munkára fogható.

Az új, nagyméretű LCD – mely 2,4 colos a SELPHY CP750, és 2 colos a SELPHY CP740 esetén -, lehetővé teszi a nyomtatandó kép előzetes megtekintését. Az LCD-n megjeleníthető felhasználói felület is korszerűbbé vált: a könnyen követhető ikonos menürendszer az egyes funkciók gyors elérhetőségét biztosítja. A kártyaolvasás és a képek kiválasztása gyorsabb és egyszerűbb, mint valaha – a SELPHY CP750 pedig a képek körbevágását is lehetővé teszi.

Az automatikus vörösszem-korrekció gombnyomásra aktiválható, így könnyen eltávolíthatók a vaku nem kívánt hatásai, a bőrtónus-korrekció funkció pedig realisztikusabb bőrszínt eredményez. A SELPHY CP750-en a felhasználó még a nyomtatás előtt ˝Saját szín˝ effektusokat alkalmazhat a képeken – például fekete-fehér vagy szépia tónust adhat a felvételeknek. Az új ˝pozitív film˝ opció a klasszikus diafilmek hatását hivatott visszaadni a nyomtatott képen.

A két nyomtató többféle csatlakoztatási lehetőséget is felkínál. Könnyedén összekapcsolhatók PictBridge-kompatibilis fényképezőgéppel, a beépített USB kábel pedig hosszabb, mint az elődjeiknél. Ezenkívül képesek közvetlenül memóriakártyáról nyomtatni, mindkét modell támogatja a legismertebb kártyaformátumokat (MMCplus, MMCmobile, microSD, microSDHC és MMCmicro). Mobiltelefonról történő nyomtatásra a SELPHY CP750 ad lehetőséget a nagysebességű IrSimple és IrDA adatátviteli módokkal, de mindkét típushoz külön kapható Bluetooth adapter is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek