Connect with us

technokrata

Megmutatjuk: ide költözik a Pannon

Kütyük

Megmutatjuk: ide költözik a Pannon

A Pannon ma délutáni budapesti sajtótájékoztatóján kiderült, hogy pontosan hova költözik a vállalat.

Természetközeliség, emberközpontúság és a legmodernebb technika alkalmazása. Ezek jellemzik a Pannon új, saját beruházásban épülő székházát, ahol hazánkban először új munkamódszert vezet be a mobil- és internetszolgáltató. A székház a törökbálinti Égett-völgy nyolc hektáros területén várhatóan a jövő év végéig épül fel, az építkezés idén májusban kezdődik.

˝Az irodaház több mint egy épület, új munkakultúrát teremtünk Magyarországon. A jövő munkahelyét építjük, ahol több mint 1200 munkatársunk inspiráló, nyitott és mobil környezetben dolgozhat˝ – fogalmazott a Pannon vezérigazgatója az építkezés részleteiről beszámoló mai sajtótájékoztatón. Ove Fredheim hozzátette: ˝Mindig is nagy figyelmet fordítottunk az innovatív technológiai megoldásokra és a felelős gondolkodásmódra, most a legkorszerűbb munkakörnyezetet szeretnénk megteremteni dolgozóinknak, hiszen ők az alapkövei az ügyfeleink elégedettségének és hűségének˝.

Az új épület nyitott, tágas belső tereinek kialakítása biztosítja a gazdaságos, gyors és hatékony információáramlást, teret ad a kreatív gondolkodásnak, elősegíti az egymás közti kommunikációt. Az épületben nem lesznek önálló, zárt irodák, hanem átlagosan negyven fős munkaegységek kerülnek kialakításra, amelyeken belül a munkatársak változtathatják a helyüket. A nyitott terek és a Pannon által kínált mobiltechnológia lehetővé teszi, hogy a dolgozók hatékony és demokratikus munkakörnyezetben dolgozzanak. Mindezeken túl az új munkamódszer meghatározó eleme az otthoni munkavégzés lehetősége, melynek alapja az a filozófia, hogy a munkatársak teljesítményét nem az irodában eltöltött idő, hanem a határidőre és minőségben elvégzett munka határozza meg. E gondolkodásmód segíti a magánélet és a munkahely harmóniájának megteremtését, és lehetőséget teremt az épületen belüli munkaállomások gazdaságosabb kihasználására is.

Az új munkamódszert a Pannon anyavállalata, a norvég Telenor öt éve hatékonyan alkalmazza, a fornebu-i központ több nemzetközi elismerés, köztük a legrangosabb Prix d´Excellence építészeti díj tulajdonosa.

A Pannon a környezet védelmére is odafigyel. A nyolc hektáros területnek mindössze 7,55 százalékát építi be a megengedett 30 százalék helyett, az előírt 40 százalékon felül pedig a völgy 69 százalékát hagyja meg zöldterületnek. Az építkezés során felhasznált anyagok és technológiák, a külső időjárási és belső használati tényezőket figyelembe vevő intelligens vezérléshez kapcsolódnak majd, mely révén energiát lehet megspórolni. Az új épületben a napi munka során felhasznált papír mennyiségét még tovább csökkenti a Pannon, az ehhez szükséges technológiai megoldások tervezése, fejlesztése már most folyamatban van. Az épület tervezője a Zoboki–Demeter és Társaik Építésziroda Kft.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek