Connect with us

technokrata

Szenzáció: itt a Sony Ericsson P1 okostelefon!

Kütyük

Szenzáció: itt a Sony Ericsson P1 okostelefon!

Hivatalosan is bemutatkozott a Sony Ericsson legújabb okostelefonja.

Az elmúlt hetekben-hónapokban rengeteg kémfotót láthattunk egy bizonyos Sony Ericson P700i-ről, mely ma délután nem várt módon végül is Sony Ericsson P1 néven mutatkozott be hivatalos formában. A 124 gramm tömegű smartphone újdonság hagyományos kialakítással rendelkezik, hossza 106 milliméter, szélessége 55 milliméter, vastagsága pedig 17 milliméter.

A Sony Ericsson P1-ben egy háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modul teljesít szolgálatot, a vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül pedig a GPRS-t, az UMTS-t, a Wi-Fi-t (VoIP) és a Bluetooth 2.0-át (A2DP) támogatja. A nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor maximum 18 napos készenéti időt, illetve 10 órás beszélgetési időt tesz lehetővé.

A hátfalban elhelyezett digitális fényképezőgép révén maximum 3,2 megapixeles felbontásban fotózhatunk, a képek élességéről pedig autofókusz funkció gondoskodik. Az elkészült fotók és videók a 160 MB-os integrált memóriában, illetve a bővítőslotba helyezett Memory Stick Micro (M2) menthetők el. A 2,6 colos képátlójú TFT érintőkijelző 320×240 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú.

A speciális QWERTY billentyűzettel szerelt Sony Ericsson P1 további fontosabb specifikációi közül említést érdemel még az infravörös port, az elektronikus levelezési kliens, az Opera 8 böngésző, a Java támogatás, a sztereó FM rádió (RDS), a névjegykártya szkenner funkció, illetve a gyári csomag részét képező, 512 MB kapacitású memóriakártya.

A Symbian OS 9.1-alapú (UIQ 3.0) Sony Ericsson P1 kereskedelmi forgalmazása várhatóan a következő negyedévben kezdődik majd meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek