Connect with us

technokrata

Nokia S40 – itt az ötödik!

Kütyük

Nokia S40 – itt az ötödik!

A finn vállalat leleplezte legújabb mobiltelefon platformját.

A címben ugyebár ötödik kiadásról tettem említést, azonban nem árt tudni, hogy ezúttal tulajdonképpen nem az ötödik, hanem a negyedik S40 kiadáshoz van szerencsénk. Hogy is van ez? A válasz egyszerű: a legutóbbi S40 platform a 3rd Edition nevet viselte magán, azonban a gyártó a négyes szám szerencsétlen mivolta miatt egyszerűen kihagyta a negyedik generációt, és kapásból az S40 5th Edition-nel rukkolt elő.

A piacvezető mobilgyártó munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy a megújult platform vadonatúj lehetőségeket biztosít mind a fejlesztők, mind pedig a mobil operátorok számára, akik ennek köszönhetően új szolgáltatásokkal ˝bombázhatják˝ a mobiltelefont használók egyre népesebb táborát.

De tulajdonképpen mi is ez a Series 40 5th Edition? Egy teljes hardver, szoftver és API (Application Programming Interface) architektúra, mely magába foglalja többek közt a legújabb Java MIDP 2.1-et, ezenkívül pedig továbbfejlesztett felhasználói felülete révén minden korábbinál gazdagabb multimédiás élményt biztosít a nagy tömegeknek szánt Nokia telefonok használóinak. A teljes Series 40 5th Edition SDK júniustól lesz elérhető a fejlesztők számára, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a kereskedelmi forgalomban mikor debütálnak majd az első, már erre az új szoftverre épülő Nokia telefonok.

Mint ismeretes, a hagyományos Nokia mobilokon S40, az úgynevezett smartphone-okon pedig S60 szoftver teljesít szolgálatot. Ez utóbbiból a legfrissebb kiadás az S60 3rd Edition Feature Pack 2 nevet viseli magán.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle