Connect with us

technokrata

Nokia N95: mit tud a legújabb frissítés?

Kütyük

Nokia N95: mit tud a legújabb frissítés?

Lássuk, hogy pontosan milyen újdonságokkal szolgál a friss N95 szoftver!

A Nokia legújabb csúcsmobilja sem teljesen tökéletes, és ezzel természetesen a gyártó is teljes mértékben tisztában van, ennek megfelelően folyamatosan fejleszti és javítgatja a készülék szoftverét.

A kereskedelmi forgalomban első körben felbukkant N95-ösök többségén a 10.0.018-as verziószámú, március 15-én keltezett szoftver teljesít szolgálatot. Az azóta eltelt időkben megjelent a 11.0.025-ös (2007.04.12) verziójú firmware, melyet nem sokkal később a 11.0.026-os kiadás (2007.04.17) követett. A Nokia Software Updater segítségével házilag is egyszerűen telepíthető a legfrissebb firmware, de természetesen a Nokia szervizekben is feltelepítik azt az ügyfelek kérésére. Telefonunk aktuális firmware azonosítója egyébként a *#0000# kódsornak a készülék alaphelyzetében történő begépelésével kérhető le.

Most végre hosszú idő után napvilágot látott egy lista, melyből kiderül, hogy a 11.0.026-os firmware mennyiben jobb, mint a 10.0.18-as kiadás. Az egyik legfontosabb változás, hogy a fejlesztők sokat javítottak a hanghívások stabilitásán, vagyis a telefon mostantól már sokkal kevésbé hajlamos lefagyni beszélgetések közben. Apró változás továbbá, hogy a hívófél nevének felolvasási hangerejét megnövelték, így az mostantól könnyebben érthető, ezenkívül az elmulasztott hívások és új üzenetek értesítési módján is javítottak.

A 11.0.026-os szoftver a korábbiaknál ritkábban fenyeget ˝Out of memory˝ üzenettel, ezenkívül pedig a VoIP, WLAN, Bluetooth és USB Mass Storage funkciókon is csiszoltak némileg a fejlesztők, és a multimédia menü, valamint a navigációs szoftver is stabilabban működik.

A kamerát illetően megjegyzendő, hogy a videórögzítés mostantól gyorsabban elindítható és a képstabilizátor funkciót is optimalizálták. Javult a videók élessége és csökkent a képzaj mértéke, illetve a képek visszanézési módján is változtattak a fejlesztők.

A Nokia N95-ről készített tesztünk az alábbi linken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek