Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N95: mit tud a legújabb frissítés?

Kütyük

Nokia N95: mit tud a legújabb frissítés?

Lássuk, hogy pontosan milyen újdonságokkal szolgál a friss N95 szoftver!

A Nokia legújabb csúcsmobilja sem teljesen tökéletes, és ezzel természetesen a gyártó is teljes mértékben tisztában van, ennek megfelelően folyamatosan fejleszti és javítgatja a készülék szoftverét.

A kereskedelmi forgalomban első körben felbukkant N95-ösök többségén a 10.0.018-as verziószámú, március 15-én keltezett szoftver teljesít szolgálatot. Az azóta eltelt időkben megjelent a 11.0.025-ös (2007.04.12) verziójú firmware, melyet nem sokkal később a 11.0.026-os kiadás (2007.04.17) követett. A Nokia Software Updater segítségével házilag is egyszerűen telepíthető a legfrissebb firmware, de természetesen a Nokia szervizekben is feltelepítik azt az ügyfelek kérésére. Telefonunk aktuális firmware azonosítója egyébként a *#0000# kódsornak a készülék alaphelyzetében történő begépelésével kérhető le.

Most végre hosszú idő után napvilágot látott egy lista, melyből kiderül, hogy a 11.0.026-os firmware mennyiben jobb, mint a 10.0.18-as kiadás. Az egyik legfontosabb változás, hogy a fejlesztők sokat javítottak a hanghívások stabilitásán, vagyis a telefon mostantól már sokkal kevésbé hajlamos lefagyni beszélgetések közben. Apró változás továbbá, hogy a hívófél nevének felolvasási hangerejét megnövelték, így az mostantól könnyebben érthető, ezenkívül az elmulasztott hívások és új üzenetek értesítési módján is javítottak.

A 11.0.026-os szoftver a korábbiaknál ritkábban fenyeget ˝Out of memory˝ üzenettel, ezenkívül pedig a VoIP, WLAN, Bluetooth és USB Mass Storage funkciókon is csiszoltak némileg a fejlesztők, és a multimédia menü, valamint a navigációs szoftver is stabilabban működik.

A kamerát illetően megjegyzendő, hogy a videórögzítés mostantól gyorsabban elindítható és a képstabilizátor funkciót is optimalizálták. Javult a videók élessége és csökkent a képzaj mértéke, illetve a képek visszanézési módján is változtattak a fejlesztők.

A Nokia N95-ről készített tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés