Connect with us

technokrata

8 új Sony Ericsson – ma este!

Kütyük

8 új Sony Ericsson – ma este!

Néhány órán belül (majdnem) minden Sony Ericsson titokra fény fog derülni.

A japán-svéd gyártó helyi idő szerint ma este 6 órakor Londonban, illetve ezzel párhuzamosan az Egyesült Államokban is be fogja mutatni legújabb mobiltelefonjait. Ezen a nagy szabású rendezvényen a várakozások szerint nem kevesebb mint nyolc vadonatúj készülék fog bemutatkozni. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az újdonságok között fellelhető lesz a P700i, a P600i, az S810i, a Z910i, a W760i, a W350i, a K630i, valamint a K250i.

A Sony Ericsson P700i típusjelzésű újdonságban egy 2,6 colos képátlójú, QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású TFT kijelző kapott helyet, mely a várakozások szerint 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, a belső memória kapacitása pedig 160 MB. A bővítőslotba M2 memóriakártyák tehetők be, ezenkívül pedig említést érdemel a 3G adatátvitel, a Wi-Fi és Bluetooth támogatás, az M600i esetében megismert speciális QWERTY billentyűzet, illetve a nagykapacitású (1.250 mAh) lítium-ion akkumulátor.

Érkezőben van továbbá egy bizonyos Nicole fejlesztési kódnevű telefon is. A készülék érdekességét elsősorban az adja, hogy rajta egy a francia Sagem által fejlesztett operációs rendszer teljesít szolgálatot. Kíváncsian várjuk, hogy hogyan teljesít majd az első francia szoftveres japán-svéd telefon! A candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítással rendelkező Sony Ericsson Nicole vastagsága mindössze 13 milliméter, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy a készülék milyen hosszú és széles lesz, illetve még a telefon tömege sem ismeretes. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiára épülő kijelző gondoskodik, mely a várakozások szerint 176×220 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú. A hátfalban szolgálatot teljesítő kamera 2 megapixeles felbontású és sajnos hiányzik belőle az autofókusz. A Bluetooth és UMTS (3G) kompatibilis, videótelefon funkciós Sony Ericsson Nicole ára előreláthatólag 250 dollár, vagyis mintegy 45 ezer forint körül fog alakulni.

Különböző források tudni vélik, hogy a japán-svéd gyártó az alacsonyabb árkategóriákban is meg szeretné honosítani az ultra-vékony kialakítást. Ennek a szándéknak az első kézzel fogható jele egy bizonyos Olga fejlesztési kódnevű készülék. A kereskedelmi forgalomban várakozások szerint Sony Ericsson K250i néven debütáló újdonság candybar, vagyis hagyományos kialakítást kapott, és ezüst színben pompázik. A kijelző alatt elhelyezett, ötállású navigációs gomb szinte ugyanúgy néz ki, mint a Sony Ericsson K200i hasonló kezelőszerve, ellenben a számok és karakterek bevitelére szolgáló billentyűk már sokkal inkább a Sony Ericsson K608i gombjaira hajaznak.

A nem túl nagy méretű folyadékkristályos kijelző 128×160 képpontos felbontású és 16 bites színmélysége révén maximum 65 ezer színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. A hátul található kamera segítségével 640×480 pixeles (VGA) felvételek készíthetők, ezenkívül pedig a sztereó FM rádió sem hiányzik a telefon multimédiás repertoárjából. A készülék egyébként körülbelül 14 milliméter vastag (K220i: 16,6 milliméter), vagyis csak egy kis jóindulattal nevezhető ultra-vékonynak. Kémfotók egyelőre sajnos még nem érhetők el a telefonról.

A korábbi pletykák arról szóltak, hogy május 8-án végre már be fog mutatkozni a K800i/K810i sokak által várva várt utódmodellje, a gyártóhoz közel álló források most viszont már úgy tudják, hogy erről a készülékről most még nem fog lehullani a lepel. A későbbiekben (talán júniusban) feltehetően Sony Ericsson K850i néven debütáló újdonság érdekessége, hogy segítségével immár nem csak 3 megapixeles, hanem akár 5 megapixeles felbontásban is fotózhatunk, no és persze az autofókusz funkció sem hiányzik a Cyber-shot kamerából. Megjegyzendő, hogy a nagy rivális Nokia kínálatában egy ideje már fellelhető egy 5 megapixeles telefon (Nokia N95).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek