Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európa második élete

Kütyük

Európa második élete

Jobban kedveljük a kitalált világokat az amerikaiaknál.

Minden más régiónál nagyobb számban képviselték az öreg kontinenst az európai internetezők a Second Life virtuális világban. A Comscore felmérése szerint márciusban 61 százalékra volt tehető a cybertérbe belépett felhasználók között az európaiak száma, őket követték az Egyesült Államokból internetezők (16 százalék), és az ázsiai, csendes-óceáni térségből becsatlakozók (13 százalék). A kutatás megállapította, hogy mintegy 1,3 millió ember használta a hivatalos szoftvert a Second Life-ba való bejelentkezéshez, ami 46 százalékos emelkedést jelent januárhoz képest. Bob Ivins, a Comscore Europe igazgatója szerint ebből durván 800 ezer ember él az öreg kontinensen.

Lássuk részletesen, hogy milyen nemzetiségűek a Second Life „bevándorlói”! Legnagyobbrészt (16 százalék) németek, ami az európai származást illeti, őket követik a franciák (8 százalék), majd a britek (6 százalék). A németek adják a virtuális világ az egyik leggyorsabban bővülő táborát: januártól márciusig 70 százalékkal nőtt az aktív „bentlakók” száma. Az amerikaiak azonban még őket is felülmúlták: az év első három hónapjában 92 százalékkal lettek többen a tavalyi év végéhez képest.

A Second Life-ot üzemeltető Linden Labs saját állítása szerint több mint 6 millió lakossal rendelkeznek, és közülük több mint 1,7 millió lépett be az elmúlt 60 napban. A nemek megoszlásának aránya egy a kettőhöz: 39 százalékuk nő, 61 százalékuk férfi.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés