Connect with us

technokrata

Európa második élete

Kütyük

Európa második élete

Jobban kedveljük a kitalált világokat az amerikaiaknál.

Minden más régiónál nagyobb számban képviselték az öreg kontinenst az európai internetezők a Second Life virtuális világban. A Comscore felmérése szerint márciusban 61 százalékra volt tehető a cybertérbe belépett felhasználók között az európaiak száma, őket követték az Egyesült Államokból internetezők (16 százalék), és az ázsiai, csendes-óceáni térségből becsatlakozók (13 százalék). A kutatás megállapította, hogy mintegy 1,3 millió ember használta a hivatalos szoftvert a Second Life-ba való bejelentkezéshez, ami 46 százalékos emelkedést jelent januárhoz képest. Bob Ivins, a Comscore Europe igazgatója szerint ebből durván 800 ezer ember él az öreg kontinensen.

Lássuk részletesen, hogy milyen nemzetiségűek a Second Life „bevándorlói”! Legnagyobbrészt (16 százalék) németek, ami az európai származást illeti, őket követik a franciák (8 százalék), majd a britek (6 százalék). A németek adják a virtuális világ az egyik leggyorsabban bővülő táborát: januártól márciusig 70 százalékkal nőtt az aktív „bentlakók” száma. Az amerikaiak azonban még őket is felülmúlták: az év első három hónapjában 92 százalékkal lettek többen a tavalyi év végéhez képest.

A Second Life-ot üzemeltető Linden Labs saját állítása szerint több mint 6 millió lakossal rendelkeznek, és közülük több mint 1,7 millió lépett be az elmúlt 60 napban. A nemek megoszlásának aránya egy a kettőhöz: 39 százalékuk nő, 61 százalékuk férfi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák