Connect with us

technokrata

Internet Explorer 8

Kütyük

Internet Explorer 8

Megjelenés, képességek – információ a Microsoft új böngészőjéről.

A Microsoft által Las Vegas-ban rendezett Mix ´07 konferencián nyilatkozott az IE platform fejlesztéséért felelős egyik mérnök, Chris Wilson az Internet Explorer következő generációjáról. Wilson közlése értelmében a tavaly októberben megjelent Internet Explorer 7 után két évvel, vagyis jövő őszre várható a 8-as verzió kiadása. A mérnök beszámolt arról is, hogy a Microsoft ismét a browser felé fordult: a korábban elhanyagolt szoftver újfent komolyabb támogatást kap a redmondi szoftveróriás fejlesztési tervében. Ez nem is meglepő, hiszen az évekig tartó holtidőszakban a Mozilla-féle Firefox jelentős piacot tudott meghódítani – Európában például minden negyedik internetező használja.

Általánosságban véve a nyolcas Internet Explorer ugyanazokra a területekre koncentrál, mint a hetes verzió: erős biztonságot, könnyű használhatóságot és webfejlesztési bővítéseket ígérnek a Microsoftnál. „Világos számunkra, hogy sok tennivalónk van még a web developer platformmal.” – mondta Wilson a konferencián. Példának a Cascading Style Sheets (CSS) 2.1-es specifikációját hozta fel a mérnök, de említést tett a böngészőobjektum modellek együttműködő-képességének fokozásáról is. Ezzel a programozó szerint könnyebbé válhat a más böngészőkkel való munka, és rugalmasabb lehet a programozói minták létrehozása. Szóba került még, hogy a Microsoft jelenleg is azon dolgozik a W3C-vel együtt, hogy standardizálják a HTML 5-ös, és az XHTML 1 és 1.1 változatát.

Azért fontos a szabványok jobb támogatása, mert erre korábban kevesebb figyelmet fordítottak az Internet Explorer fejlesztői. Ennek következtében a hatos és a hetes IE néhány webhelyet nem megfelelően jelenít meg az internetező számára. Wilson szerint most nagy nyomás nehezedik a programozókra, mivel „evolúciós lépést” kell tenniük a nyolcadik generáció megjelentetésével.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák