Connect with us

technokrata

17 millió forintos gigant plazma TV – új Media Markt nyílt

Kütyük

17 millió forintos gigant plazma TV – új Media Markt nyílt

A Media Markt legújabb hazai áruházának megnyitóján jártunk.

A Media Markt 10 éve, 1997-ben nyitotta meg első áruházát Magyarországon. Az elektronikai áruházlánc ebből az alkalomból egy hónap alatt két új áruházat nyit, Tatabányán és Békéscsabán. A tatabányai áruházban tegnap tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Tatabányán május 3-án reggel 8-kor, Békéscsabán pedig még ugyancsak ebben a hónapban nyitja meg a kapuit a vásárlók előtt a Media Markt.

A tatabányai Vértes Centerben megtalálható legújabb, immár tizennegyedik magyar Media Markt alapterülete több mint 3.000 négyzetméter, ahol a vásárlók nem kevesebb mint 50.000 féle műszaki cikk és kellék közül választhatnak, illetve természetesen ki is próbálhatják azokat.

Néhány érdekesség: a televízió/DVD osztályon 25 gyártó 118 féle LCD- és plazmatelevíziója, 40 féle DVD-lejátszó és 34 féle DVD-író kapható. Az áruházban testközelből tekinthető meg a világ legnagyobb, 261 centiméteres képátlóval rendelkező plazma TV-je. A kuriózumnak számító Panasonic készülékre a megrendeléstől számítva 3 hónapot kell várni, ára pedig eléri a 17 millió forintot!

A tegnapi rendezvényen megtekinthető volt többek közt, hogy mennyit fejlődött a technika az elmúlt 10 évben. Ennek kapcsán egy asztalon egymás mellett volt látható a jó öreg Nokia 2110-es és a vadonatúj Nokia N95-ös. Míg az előbbi 148x56x25 milliméteres, addig az utóbbi 99x53x21 milliméteres mérettel rendelkezik, a szolgáltatásbeli különbségekről már nem is beszélve.

Hasonló összehasonlítás tárgyát képezte a Super Nintendo és a nemrégiben debütált Nintendo Wii játékkonzol, a Walkman és az MP3 lejátszó, valamint egy régi katódsugárcsöves és egy új LCD televízió készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin