Connect with us

technokrata

Kipróbálható a Firefox 3

Kütyük

Kipróbálható a Firefox 3

Milyen lesz az új böngésző? Pár kattintással kipróbálható.

A Mozilla Foundation nemrég jelentette meg harmadik generációs böngészőjének legújabb, alfa 5-ös verzióját (letöltés itt), mely még mindig a Gran Paradiso kódnév alatt fut. Ez immár gazdagabb a FUEL-lel (Firefox User Extension Library), ami voltaképp egy Javascript könyvtár bővítést jelent. Ennek révén a (külső) fejlesztők számára könnyebbé válik a browserhez eddig is szép számmal készített kiegészítések (extension) uniformizálása, vagyis gyorsabban és egyszerűbben lesznek létrehozhatók a pluginek. A Javascript amúgy is komolyabb hangsúlyt kap majd a végleges kiadásban; a jelenlegi 1.7-es változat helyett újabbat terveznek implementálni a Mozilla mérnökei.

Miben nyújt még segítséget a Firefox harmadik generációja? Például az offline alkalmazástámogatásban. Ahogy egyre több szoftver lesz online, az eltárolt lapok megtekintésének lehetősége is egyre fontosabbá válik a felhasználók számára. Ezt kívánja gördülékenyebbé tenni az alapítvány az új kiadásban.

A Firefox 3-at tavaly október óta fejlesztik erőteljesebb léptékkel – ekkor jelent meg az első alfaváltozat az alkalmazásból. A második alfa februárban látott napvilágot, és a Cairo 2D-motorban hozott fejlesztéseket. A most megjelent verzió után pedig még várható egy-két kiadás, amíg el fogjuk érni a végleges böngészőig – de erre még az év vége előtt sor kerül, állítják a Mozillánál.

A szoftver 3.0 alfa 5-ös változata letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp