Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone itthon nem butítja le a Nokia N95-öt

Kütyük

A Vodafone itthon nem butítja le a Nokia N95-öt

Megérkezett a magyar szolgáltató hivatalos álláspontja.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, két mobil operátor, a Vodafone és az Orange az Egyesült Királyságban úgy döntött, hogy némileg lecsökkenti az általa forgalmazott Nokia N95 tudását, még pedig oly módon, hogy letiltja a készülékben gyárilag fellelhető VoIP szolgáltatásokat. Különböző források szerint elképzelhető, hogy a Vodafone Németországban is hasonló lépésre készül. Az üggyel kapcsolatban mára megérkezett a hazai Vodafone hivatalos reakciója, mely szerint a Magyarországon forgalomba kerülő, Vodafone-os Nokia N95-ös mobilokban nem kapcsolják ki a VoIP funkciót.

Mint ismeretes, hazánkban a múlt héten elsőként a T-Mobile vette fel a kínálatába az N95-öst, ezt követően pedig tegnapelőtt a Vodafone-nál is felbukkant az új csúcs Nokia. A T-Mobile egyébként nem korlátozza az N95 VoIP szolgáltatásait.

A brit Vodafone egyébként cáfolja azon korábbi híreszteléseket, melyek szerint azért tiltotta volna le a Nokia N95 VoIP funkcióit, mert ily módon szeretné elkerülni, hogy a felhasználók inkább olcsó internetes hívásokra, mint hagyományos hanghívásokra használják a telefont. A Vodafone azt állítja, hogy a döntés hátterében egyszerűen az áll, hogy a VoIP szolgáltatások minősége jelenleg még nem éri el a kellő szintet.

A szolgáltató szerint a VoIP funkciókat először is alapos tesztelésnek kell alávetni és a hozzá kapcsolódó megfelelő ügyféltámogatásról is gondoskodni kell. A brit operátor ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben a világhálón keresztüli VoIP hívások sem teljesen ingyenesek, hiszen azok adatforgalmat generálnak.

Jó hír, hogy utólag még a némileg lebutított külhoni Vodafone-os Nokia N95-ösökre is minden további nélkül fel lehet telepíteni különböző VoIP klienseket. A telefonról készített tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés