Connect with us

technokrata

Pókember 3, DVD-n

Kütyük

Pókember 3, DVD-n

Kalózváltozatról beszélünk, mi másról…

A napokban elterjedt, hogy a mozikban nemsokára bemutatásra kerülő, minden idők egyik legdrágábbra sikerült filmje, a Pókember harmadik része már DVD-n is megjelent Kínában. Természetesen kalózváltozatról van szó; de a Sony Pictures Entertainment (a film kiadója) gyorsan tisztázta a helyzetet. Sokan ugyanis arra gyanakodtak, hogy a mesterkópiát ellopta valaki a gyártótól, és erről készített másolatokat. Erről azonban szó sincs – a harmadik rész neve alatt „forgalomba került” korongok tulajdonképpen a második részt tartalmazzák.

A Sony külön vizsgálatot folytatott le azért, hogy megbizonyosodjon arról, mi a helyzet. A kínai kutakodás végeztével arra az eredményre jutott a vállalat, hogy szó sincsen lopásról. „A világ online site-jainak gyors felmérése után nem találtunk egyetlen kalózmásolatot sem a Pókember harmadik részéből az Interneten.” – olvasható a hivatalos tájékoztatóban. A pekingi utcákon 1 dollárért megvehető kópiák tehát hamisítványok – bár a Sony bizonyára nem örül annak sem, hogy a szintén általa kiadott második rész sem jogkövető módon kerül értékesítésre.

A DVD (vagy DVD-rip) minőségű filmmásolatok jellemzően azután terjednek el az Interneten (főleg a Bittorrent file-megosztó technika révén), hogy a kiadó megjelenteti azt a boltokban. Mivel pedig május 4-ére várható a világpremier, amikor még „csak” a mozikban mutatják be az alkotást, ezekre várnia kell a kalózoknak, és a mozijegyet sokalló filmrajongóknak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek