Connect with us

technokrata

Nokia N95 – a legjobb fotós mobil

Kütyük

Nokia N95 – a legjobb fotós mobil

Rangos elismerésben részesült a Nokia 5 megapixeles kamerás telefonja.

Az idei esztendőben a Nokia N95 zsebelte be a legjobb mobil fotós készüléknek járó TIPA (Technical Image Press Association) díjat. Egy évvel korábban egyébként a Nokia N80-as kapta meg ugyanezt az elismerést. Emlékezetes, hogy a GSM Association idén februárban a Samsung SGH-D900-at jutalmazta a 2007-es esztendő legjobb mobiljának járó díjjal, mely szervezet szerint a legjobb 3G készülék idén a Sony Ericsson K800i.

Nokia N95
Az N95 Carl Zeiss optikás kamerájával akár 5 megapixeles felbontású fotók is készíthetők, a vele lőtt videók pedig – a gyártó szerint – a DVD-ékéhez hasonló minőséggel (30 fps) bírnak. Az elkészült fényképek és videók nem csak a telefon kijelzőjén, hanem akár egy hagyományos televíziós készüléken is megtekinthetők, ugyanis többek közt TV-kimenet is került a kis masinába. A Nokia N95 TFT technológiájú LCD-je egyrészt nagy méretéről, másrészt nagy felbontásáról és színmélységéről ismerszik meg. A 2,6 colos képátlóval rendelkező display 240×320 pixelt, illetve 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A finnek természetesen a digitális zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg, melynek ékes bizonyítéka a fejlett MP3/AAC lejátszó, a 3D hangzás, illetve a standard 3,5 milliméteres audio csatlakozó. A Symbian operációs rendszerű Nokia N95 nem csak a GPRS, EDGE és 3G (UMTS) hálózatokban használható, hanem akár 3,5G (HSDPA) és Wi-Fi (802.11b/g) adatátvitelre is képes. A kétirányban is szétcsúsztatható smartphone kapcsán említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, az UPnP, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, a MiniMap böngésző alkalmazás, a nagy teljesítményű 3D grafika, a 160 MB-os belső memória, illetve a microSD memóriakártyás bővíthetőség. A 120 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 99x53x21 milliméteres méretekkel rendelkezik.

A Nokia N95 kártyafüggetlen ára egyébként hazánkban jelenleg 160-180 ezer forint között mozog. A hazai szolgáltatók közül a T-Mobile és a Vodafone által forgalmazott készülékről készített tesztünk az alábbi linken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle