Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson, LG – az erősorrend

Kütyük

Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson, LG – az erősorrend

Tekintsük át röviden a mobiltelefon-piaci erőviszonyokat!

Az IDC piackutató cég legfrissebb jelentése szerint az idei esztendő első negyedévében világszerte mintegy 256 millió darab mobiltelefon talált gazdára, ami éves szinten körülbelül 10 százalékos növekedést jelent. Szakértők szerint ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy a növekedés elkezdett belassulni, hiszen a korábbi negyedévekben még 20 százalék körüli növekedést lehetett regisztrálni.

Talán már mondanom sem kell, hogy a Nokia uralja a piacot: a finn gyártó az elmúlt három hónapban 91 millió készüléket adott el, így jelenleg 35,5 százalékos piacrésszel rendelkezik. Egy évvel ezelőtt egyébként még ˝csak˝ 32,2 százalékos volt a Nokia részesedése.

A második helyezett Motorola az első negyedévben 45 millió mobilt hozott forgalomba, piaci részesedése pedig az elmúlt 12 hónapban 19,8 százalékról 17,7 százalékra csökkent. A bronzérmes Samsung közel 35 millió telefont tudott eladni, piacrésze pedig 12,4 százalékról 13,6 százalékra növekedett.

A negyedik helyen az első negyedévben mintegy 22 millió mobil eladott Sony Ericsson tanyázik: a japán-svéd gyártó 5,7 százalékról 8,5 százalékra tudta pumpálta a piaci részesedését, ami igen komoly eredmény. Az ötödik pozíciót a dél-koreai LG birtokolja, mely gyártó 16 milliós eladási darabszámot és 6,7 százalékról 6,2 százalékra zsugorodó piacrészt jegyezhetett fel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés