Connect with us

technokrata

A Vodafone lebutítja a Nokia N95-öt!?

Kütyük

A Vodafone lebutítja a Nokia N95-öt!?

Ha már túl sokat tud egy mobil, akkor le kell butítani?

Két mobil operátor, a Vodafone és az Orange az Egyesült Királyságban úgy döntött, hogy némileg lecsökkenti az általa forgalmazott Nokia N95 tudását, még pedig oly módon, hogy letiltja a készülékben gyárilag fellelhető VoIP szolgáltatásokat. Különböző források szerint elképzelhető, hogy a Vodafone Németországban is hasonló lépésre készül. Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a Vodafone hazai munkatársait is, akiktől az elmúlt 24 órában sajnos még nem kaptunk választ.

Mint ismeretes, hazánkban a múlt héten elsőként a T-Mobile vette fel a kínálatába az N95-öst, ezt követően pedig tegnap a Vodafone-nál is felbukkant az új csúcs Nokia. A T-Mobile egyébként nem korlátozza az N95 VoIP szolgáltatásait.

A brit Vodafone egyébként cáfolja azon korábbi híreszteléseket, melyek szerint azért tiltotta volna le a Nokia N95 VoIP funkcióit, mert ily módon szeretné elkerülni, hogy a felhasználók inkább olcsó internetes hívásokra, mint hagyományos hanghívásokra használják a telefont. A Vodafone azt állítja, hogy a döntés hátterében egyszerűen az áll, hogy a VoIP szolgáltatások minősége jelenleg még nem éri el a kellő szintet.

A szolgáltató szerint a VoIP funkciókat először is alapos tesztelésnek kell alávetni és a hozzá kapcsolódó megfelelő ügyféltámogatásról is gondoskodni kell. A brit operátor ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben a világhálón keresztüli VoIP hívások sem teljesen ingyenesek, hiszen azok adatforgalmat generálnak.

Jó hír, hogy a némileg lebutított Vodafone-os Nokia N95-ösökre utólag minden további nélkül fel lehet telepíteni különböző VoIP klienseket. A telefonról készített tesztünk az alábbi linken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle