Connect with us

technokrata

Kicsi, gyors, minden tud: megjelent a legújabb uTorrent

Kütyük

Kicsi, gyors, minden tud: megjelent a legújabb uTorrent

A Bittorrent file-csere kliensek egyik legnépszerűbb változatának legfrissebb kiadása már letölthető.

Ugyan tavaly decemberben elvesztette függetlenségét az alkalmazás (a Bittorrent Inc. felvásárolta szőröstül-bőröstül), a fejlesztése ennek ellenére nem állt le. Igaz, nagy változások nem voltak mostanában a kliens háza táján, ám a minap megjelent a legújabb, 1.7-es kiadás 1355-ös bétaváltozata (letöltés itt). A mindössze 198 KB-os méretű kliens továbbra is igen kis erőforrásigénnyel rendelkezik, annak ellenére, hogy számos kényelmi funkciót (le- és feltöltési sávszélesség szabályzása, IP-szűrés, RSS, részletes .torrent információk stb.) integráltak bele.

Az új változat támogatja például a torrentek létrehozásánál megjelenő fanézet elemeinek különálló kijelölését, böngészőben nyitja meg az RSS fülről elérhető URL-t stb. Jobb memóriakezelést kapott a fejlesztők szerint, és több apróbb javítást is eszközöltek a programozók – többek között a memóriaszivárgási hibát és az RSS-kezeléssel kapcsolatos problémákat szüntették meg a legfrissebb kiadásban.

A C++-ban írt alkalmazás rajongói tábora jelenleg több (tíz)milliós nagyságra rúg; a Bittorrent file-megosztó szoftver felhasználóival együtt több mint 135 milliónyi internetező használja az alkalmazásokat. Ezt a közösséget nyugtatta meg Ludvig Strigeus, a µTorrent fejlesztője, aki a szoftver eladásakor a következőket nyilatkozta: „A DRM funkció a tartalmakban és a médialejátszókban jelenik meg, közvetlenül nem érinti a tartalomterjesztő eszközöket.”

Az 1.7 beta 1355-ös változat letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák