Connect with us

technokrata

Érintőkijelzős, 5 megapixeles Nokia N95 klón

Kütyük

Érintőkijelzős, 5 megapixeles Nokia N95 klón

A Nokia N95 sikerét mostanság sokan szeretnék meglovagolni.

Gondolok itt elsősorban a kínai mobiltelefon másolókra és hamisítókra, akiknek általában semmi sem szent. Emlékezetes, hogy alig néhány napja számoltunk be az első Nokia N95 másolatról, melynek még a típusjelzése is alig különbözött az eredetitől, hiszen mindössze egy kötőjel (Nokia-N95) jelentette az eltérést.

A most bemutatandó delikvens a keresztségben az MB1500 nevet kapta és legfontosabb ismertetőjele, hogy előlapján egy nagyméretű érintőkijelző teljesít szolgálatot, mely mintegy 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni.

A Bluetooth kompatibilis MB1500 a gyári specifikációk szerint mindössze 103 milliméter hosszú, 44 milliméter széles és 21 milliméter vastag, miközben tömege alig 65 gramm. Összehasonlításképp, az eredeti Nokia N95 99x53x21 milliméter méretű és 120 gramm tömegű.

Érdekesség, hogy a kínai csodamobilnak már az előlapján is egy 1,3 megapixeles felbontású kamera kapott helyet, a hátfalban pedig egy 5 megapixeles, autofókuszos fényképezőgép teljesít szolgálatot, ráadásul Carl Zeiss lencsék mögött. Ezeket az információkat azért kéretik némi fenntartással kezelni, hiszen a kínai mobilok sokszor csak szoftveres interpolációval képesek az általuk büszkén hirdetett felbontás elérésére, és könnyen elképzelhető, hogy az MB1500 lencséi sem a Carl Zeiss-nél készültek.

Az eredeti Nokia N95-ről készített tesztünk az alábbi linken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom