Connect with us

technokrata

6x-os optikai zoomot kapnak a Motorola mobilok

Kütyük

6x-os optikai zoomot kapnak a Motorola mobilok

Egy távoli tárgyat, vagy eseményt szeretnénk lefotózni mobillal? Ez most már nem jelenthet gondot.

A fényképezős telefonok minősége és tudása rohamos léptékben fejlődik. Emlékezzünk csak vissza, hogy nem is olyan rég még ritkaság számba mentek a VGA-nál nagyobb, 1 megapixeles felbontású kamerás készülékek, ma viszont már nem is egy olyan telefon van jelen a piacon, melynek felbontása 3, vagy éppen 5 megapixel. A felbontás növelése azonban önmagában véve még kevés az üdvösséghez, ezért a gyártók rájöttek arra, hogy nem árt, ha autofókuszt is tesznek a kamerákba – a képélesség növelése érdekében. Azonban mi van akkor, ha a megörökítésre szánt téma túl messze van tőlünk, mi egyszerűen nem tudunk közelebb menni hozzá, a digitális zoomot pedig eleve parasztvakításnak tekintjük?

Ilyenkor jöhet jól az optikai zoom, ami azonban manapság még mindig olyan ritka, mint a fehér holló. A Sharp-féle 903-as és 904-es modellekben kétszeres nagyításra, a Nokia N93-ban és N93i-ben pedig háromszoros nagyításra képes az optikai zoom, de ezeket leszámítva nem sok hasonló szolgáltatási körü fotós mobilt találunk a piacon.

Addig is, amíg az optikai zoomos telefonok nem terjednek el széles körben, lehetőség van arra, hogy legalább utólagos módon optikai zoommal vértezzük fel a már meglévő készülékünket. A különböző mobil kiegészítők gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Brando nemrégiben vette fel a kínálatába az úgynevezett Mobile Phone Telescope-ot, ami nem más, mint egy a telefonok optikájára külsőleg felrögzíthető, hatszoros nagyításra képes mini objektív.

A manuális fókuszállítású készülék legújabb változata Motorola RAZR V3 és Motorola KRZR K1 mobilokra applikálható fel, ára pedig 19 dollár (3.400 forint). Az olcsó objektívbe szerelt lencsék minőségéről egyelőre nincsenek információink.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák